Събота, 03 Юни 2023

Най-подходящият ден за започване на диета е неделя

Печат Е-мейл
14 Март 2012

 

 Изследване показва, че за да имаме най-голям успех с диетите, трябва да започнем такава в неделя. Хората, които започват диета именно на този ден, се отървават средно от 4 кг за три седмици и 88 процента от тях успяват да запазят постигнатото тегло.

С добър край са и диетите, започнали в събота. Най-много хора прекъсват диетите си в петък, след като приключи стресиращата работна седмица. Повечето жени спазват диета три пъти годишно, съобщава БТА.

Ако мислите да започвате диета, не го правете във вторник. Това е най-лошият ден човек да тръгне да отслабва. Тези, които започват ограниченията във вторник, обикновено губят решимостта си до края на седмицата и в крайна сметка се оказват по-тежки, отколкото са били в началото.

"Психологически хората са по-мотивирани да продължат, ако започнат диетата в началото на седмицата", каза говорител на магазините "Теско", които са поръчали изследването.

Прочита: 3098

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.