Петък, 22 Септември 2023

Заплатата няма да ни направи богати

Печат Е-мейл
13 Юли 2012

 Според годишния доклад, издаден от IRS и представящ 400 данъчни декларации, отчели най-големите брутни приходи, сумата, която са спечелили "участниците" в списъка, се равнява на 77.4 милиона долара. Чисти пари, разпределени между 400 души. Как да не им завиждаме?

Ето как най-богатите американци са направили състоянията си:

Едва 8.6% са постигнали доходите си чрез месечното си възнаграждение. 6.6% пък са забогатели от лихви, а 13% - от дивиденти. Повече пари обаче идват с партньорства и корпорации - или 19.9% от списъка. А най-големите суми са създадени от капиталови вложения, които правят цели 45.8%.

Изводите са, че заплатата няма да ни направи богати. Мечтаните доходи са постижими, когато влагаме средства в някого или нещо, когато рискуваме и залагаме на максимата "Всичко или нищо".

Затова не бива да се страхуваме от идеите си. Тази, която изглежда най-неосъществима, е може би онази скрита възможност, която трябва да бъде показана на бял свят.

И най-важното: нека не забравяме думите на Рокфелер и да не се стремим единствено към материално благосъстояние. Когато работим на пълни обороти, влагаме желание и чувства в свършеното, то няма как да остане незабелязано. И това със сигурност ще се отрази и върху банковата ни сметка.

Прочита: 21952

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.