Събота, 27 Юли 2024

Лейди Гага обу модел от колекцията пролет/зима 2010 в клипа на "Bad Romance"

Печат Е-мейл
25 Февруари 2010
Александър Маккуин винаги е бил от дизайнерите, които не са се притеснявали да експериментират, да провокират и предизвикват с нестандартните си идеи. Въпреки че не е вече между живите, на бял свят се появи последната колекция, която творецът е създал. Това са обувки, които изобщо не бихме могли да си представим как бихме могли да носим: зашеметяващ футуристичен дизайн и също толкова внушителна височина, от крокодилска или змийска кожа, с пайети или без... тези обувки определено няма да ви оставят безучастни.
Самата Лейди Гага е заложила на един от моделите в колекцията, с който се появява в предизвикателния клип към последната си песен "Bad Romance", а друга нейна колежка – Келийс, заявява, че е "във възторг от невероятното въображение, с което са създадени".
Припомняме ви, че Александър Маккуин беше намерен мъртъв в дома си в Лондон, като най-вероятната версия за смъртта му е самоубийство.
Дизайнерът беше един от най-гениалните моделиери на своето време. Колекциите му представляваха майсторски синхрон между пърформанс, спектакъл и истински съвършена мода.
Възпитаник на St. Martin's, Маккуин става шеф-дизайнер на модна къща Givenchy през 1996 г. През 2001 г. е криейтив директор на Gucci. През 2003 г. дизайнерът получава почетното звание Commander of the British Empire заради постиженията му в областта на модата лично от кралица Елизабет II.
Маккуин изцяло промени погледа върху висшата мода и нейната дефиниция. Свръхконцептуални дефилета, в които всичко - от подиума до музикалното оформление, подлежи на уникален творчески подход и завиден перфекционизъм.
Прочита: 2977

Коментари (1)

...
Xybavi no ne sa vseki.
beti , 01 март 2010 00:42

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ световните музикални звезди

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.