Четвъртък, 28 Септември 2023

Те са велики, въпреки че не са завършили образованието си

Печат Е-мейл
13 Ноември 2011

Ричард БрансънУниверситетската диплома се приема като условие за постигане на успех. Редица известни хора на изкуството и водещи мениджъри обаче са прекъснали образованието си и след това стават истински успешни в своята област, съобщава в. "Ханделсблат".

Ричард Брансън е пример за много млади предприемачи. Той изгражда конгломерата Върджин груп (Virgin Group), обединяващ множество компании, включително радио, авиокомпания и фитнес студиа. Брансън, който страда от дислексия, напуска училище на едва 16 години.

Майкъл Дел е друг пример за предприемач. Той основава една от най-големите компютърни компании в света и също напуска университета, преди да завърши. Дел започва подготовка за медицинско образование в университета на Тексас, но на 19 години се отказва, предпочитайки да се концентрира върху бизнеса си.

Лейди Гага е сред процъфтяващите звезди на американската поп музика. Истинското й име е Стефани Джоан Анджелина Германота. Факт, който може би мнозина не знаят, е, че певицата посещава университета в Ню Йорк, където учи за професионален автор на песни. На 19 обаче решава, че се е образовала достатъчно, и през 2005 година прекъсва следването си.

Режисьорът Джеймс Камерън е сред най-успешните филмови творци в Холивуд. Студентският му живот започва със следване по физика във Фулъртън, Калифорния. Той обаче не се чувства "на ти" с числата и на 20 години прекъсва, насочвайки се след това към киното.

Творбите на Уолт Дисни карат очите на децата да светят. Роденият през декември 1901 година Дисни посещава гимназия в Чикаго, която напуска след само една година. Създадената от него компания днес е един от най-известните медийни концерни в света.

Когато Стив Джобс почина, светът потъна в скръб. Предприемачът бе легенда в Силициевата долина. Той обаче също е сред знаменитостите, прекъснали образованието си. През 1972 започва да следва в Орегон, но издържа само един семестър. Тогава младежът просто е твърде непостоянен, идва бос на лекции, живее като хипи.

Саймън Кауъл е познат на телевизионните зрители най-вече във Великобритания и САЩ. Той е абсолютен "мултиталант", работи като продуцент и автор на сценарии, предприемач и актьор. В училище е далеч по-малко успешен и напуска интерната на 16-годишна възраст.

Създателят на Майкрософт (Microsoft) Бил Гейтс също напуска университета. През 1975 година 19-годишният младеж посещава Харвард, но предпочита да се посвети изцяло на компанията си. Университетът все пак никога не го забравя и през 2007 година му връчва почетна докторска степен.

Прочита: 2812

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересно от света

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.