Понеделник, 11 Декември 2023

Долче и Габана на съд за данъчни измами за 1 млрд. евро

Печат Е-мейл
23 Ноември 2010

Доменико Долче и Стефано ГабанаСлед продължително разследване на прокуратурата в Милано прокурорката Лаура Педио даде зелена светлина на делото срещу италианските дизайнери Доменико Долче и Стефано Габана, собственици на модната къща "Долче и Габана". Двамата са измамили италианските данъчни с около 1 милиард евро, пише в. "Кориере дела сера". Разследването на двамата дизайнери започна през 2007 година, допълва БТА. То е показало, че те са създали фиктивна компания на име "Гадо", чието седалище е Люксембург.

На нея дизайнерите преотстъпили модните марки, собственост на "Долче и Габана". Цената, на която били продадени марките, била 360 милиона евро, което е почти наполовина по-ниско от действителната пазарна цена от 700 милиона евро. Въпреки че компанията е в Люксембург, тя се управлявала от Италия, но приходите й били облагани с данъци според люксембургското законодателство, показало разследването. Така Долче и Габана измамили италианската държава с около 1 милиард евро в периода 2004-2005 г. Срещу Доменико Долче и Стефано Габана ще се води дело за данъчни измами в размер на 420 милиона евро, извършени от всеки един от тях. Отделно двамата дизайнери ще бъдат съдени и за измами за още 200 милиона евро.

Прочита: 3644

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ световните модели

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.