Четвъртък, 18 Юли 2024

Мозъците на влюбените работят еднакво

Печат Е-мейл
31 Януари 2011

 Мозъците на влюбените функционират по един и същи начин, независимо от пола, възрастта и дори от сексуалната ориентация на човек, откриха британски учени.

Любовта е сложна емоция, която активира в човешкия мозък няколко точно определени области.

До този извод стигнаха учените от университетския колеж в Лондон, които разгледали с магнитен резонанс мозъка на няколко влюбени двойки.

В експеримента взели участие 24 доброволци на възраст между 19 и 47 години, които имали моногамна връзка с продължителност от 4 месеца до 23 години. Единственото условие било участниците да са влюбени в своите партньори.

Резултатите от ядрено-магнитния резонанс показали, че мозъкът на всички участници реагира по абсолютно идентичен начин на снимки на любимия.

Прочита: 3728

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ света на любовта

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.