Събота, 27 Юли 2024

Как да спестите пари, без да променяте начина си на живот?

Печат Е-мейл
17 Март 2011

 Възможно ли е да спестите малко пари и все пак да поддържате семейството си щастливо и задоволено? Ето пет начина да го направите.

Предизвикателството да спестите пари, без да променяте стандарта на живот на семейството си, всъщност може да се окаже по-лесно, отколкото сте си мислили. Но не можете да очаквате, че ще се справите сами. Това, което много хора не осъзнават, е, че спестяването на пари и променянето на това как се харчат парите е нещо, което трябва да включва цялото семейство.

Подчертайте пред цялото домакинство колко е важно да се определи бюджет, да се измислят начини за придържане към него и да се поставят общи цели. Това е усилие, което трябва да направи целият екип!

Сега е моментът - организирайте семейна среща и пробвайте тези пет съвета за спестяване, които са почти толкова полезни, колкото да намерите пари на улицата.

Спестете на масата

Ако храненето навън е любима дейност на семейството ви, вместо да се отказвате от него, просто намалете сметката. Поделете си някое ястие или си поръчайте храната за вкъщи и спестете от бакшиша.

Отървете се от възможните такси

Сложете пари обратно в банковата си сметка, като предварително разузнаете кои такси могат да бъдат избегнати - месечни такси, такси за предплащания, за кредитни карти и т.н.

Намалете разходите за пазаруване

Ограничете разходите за месечното пазаруване, като използвате купони или се възползвате от ежеседмичните намаления. Направете си списък и се придържайте към него, за да избегнете импулсивното купуване на чипсове, вафли и други подобни продукти.

Възползвайте се от безплатните програми

Софтуерът и компютърните игри могат да се окажат голям разход, затова пробвайте безплатните версии на често предлаганите услуги и софтуер като openoffice.org и безплатната антивирусна програма avast.com.

Инвестирайте в касичка

Не се отнасяйте скептично към влиянието на тези малки промени. Използвайте касичка или буркан и събирайте там спестените пари за черни дни, за семейна екскурзия или за луксозна покупка.

Въпреки че много хора настръхват, като чуят думата "бюджет", всъщност е лесно да спестите, без да жертвате стила на живот на семейството си просто като контролирате по-внимателно приходите и разходите си. Щом веднъж осъществите всички лесни начини за ограничаване на разходите, не само ще спестите пари, но и ще намалите финансовия стрес на семейството си и ще се наслаждавате повече на начина си на живот!

Прочита: 4610

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.