Събота, 27 Юли 2024

Как да се почувствате добре в своята кожа

Печат Е-мейл
04 Февруари 2011

 Кой е най-ефикасният начин да се чувствате на място, щастлива и добре в своята собствена кожа? Не, решението не е да си купите скъп крем, който би трябвало да реши проблема веднъж завинаги. Уви, истинското решение е доста по-комплексно и сложно. А откритият симптом е твърде често явление в наши дни, единодушни са психолозите. От този синдром страдат и млади момичета, и зрели жени. Противно на очакванията, засегнати са момичета с малки дефекти във външния вид и такива, които изглеждат повече от добре, но непрекъснато си намират кусури.

Какво е това? Прекомерна суета, непрекъсната борба за съвършеснство или... болестно състояние? Отговорът е някъде там. И ако се чувстваме депресирани, самотни, невидими, когато около нас хората се забавляват, трябва да се замислим не за външния си вид, а за психиката си.

Случвало ли ви се е да поглеждате през рамо и да се чудите защо момичето на съседната маса е толкова щастливо? Или "Защо се чувства добре тя, след като не е по-хубава от мен"? Всичко това е продиктувано от прекалената ни самокритичност, водеща до съмнения в собствените ни способности. Начинът да се справим с това е само един и той се заключава в твърдението "Харесвай себе си, за да те харесват и другите!" Тогава ще почувствате така желаното лично удовлетворение, касаещо и най-малкия детайл от живота ви, ще се чувствате красива, обичана и успешна. За да стигнете дотам обаче, започнете оттук:

Здрав дух в здраво тяло

Първо излекувайте духа си! Концентрирайте се върху нещата, които ви успокояват. Започнете да практикувате йога или медитация! Вглеждайте се в дребните неща, тези, които са естествени и красиви! Прекарвайте повече време сред природата и почувствайте живителните й сили. Ако имате нужда, дори се изолирайте, за да останете сама с мислите си.

Антистрес

Пречистете тялото и духа си! Консултирайте се със специалисти относно тъй наречените специални програми "Антистрес", включващи специален хранителен режим, съчетан със спорт, физическа активност, туризъм. Особено подходящи са професионалните процедури, като например фитотерапия, специални упражнения за увеличаване на енергетическия потенциал, австралийски палсинг (масаж), ребефинг, хипотерапия (на коне) абиянга, нестинарство (танц върху жарава), рефлексотерапия, корекция на гръбначния стълб, масаж с елементи на психокорекция, сауна.

Положителни емоции

Колкото повече нови неща опитвате, толкова по-заредени с енергия ще се чувствате! Направете това, което винаги сте желали, но не сте имали достатъчно смелост да направите! Премахнете всичко, което ви навява лоши спомени или ви носи негативни емоции.

Аз съм хубава

Сменете гардероба и козметиката си! Купувайте дрехи, които ви карат да се чувствате комфортно, красиви, предизвикателни, различни... Отделяйте време за себе си за почивка, разкрасяване, срещи с интересни хора.

Усмивката

Започвайте деня си с усмивка! Дори закуската си приготвяйте с желание. Приемайте я като доза витамини, глътка свежест за целия ден.

Новото Аз

И накрая - показвайте своето ново Аз в работата, в университета, у дома, когато сте навън с приятели! Запомнете, че щастието не идва само и единствено с перфектния външен вид и обратно! Бъдете уверени в себе си и ще видите как и останалите ще гледат на вас по различен начин. А вие ще се чувствате добре с всяко действие, което предприемате!

Прочита: 2670

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.