Петък, 01 Март 2024

Мръсната тайна на грима

Печат Е-мейл
09 Март 2011

 Ако не почиствате редовно апликаторите на грим, вероятно се "разкрасявате" с бактерии. А фактът, че 70% от жените добавят бактерии към сутрешния режим за разкрасяване, не бива да ви успокоява. Подгответе се да преосмислите начина, по който използвате гримовете.

Лошата хигиена на козметичните ви продукти може да ви докара лесно херпес на устните или очите.

Спиралите за мигли, четките за руж, червилата - всички тези продукти, които използвате ежедневно, имат способността да привличат огромни количества бактерии. Ако не ги почиствате редовно, просто се излагате доброволно на риск от инфекции - ден след ден.

Как се случва това

Правилото е следното: Бактериите от въздуха попадат на лицето ви и когато поставяте грима си, заразявате четката си. После слагате четката в продукта, за да си вземете още, и така го заразявате.

Продуктите, които са на основата на вода - течен руж, течно червило, спирала и фон дьо тен, са като инкубатори за бактерии и гъби. Дерматолози препоръчват четките да се измиват с топла вода и сапун всяка седмица. За да се избегне разпространяване на акнето по кожата, те предлагат гримът да се нанася с тампони или други апликатори за еднократна употреба.

Ако субстанцията на червилото се е променила и то е започнало да мирише "интересно" - изхвърлете го, съветват специалистите. Те също препоръчват да сменяте спиралата си за мигли на всеки два месеца.

Сухите, прахообразни сенки за очи обаче могат да се ползват с години. Ако използвате течни, съветът е да се маха горният слой, а опаковката да се избърсва със спирт.

Ако имате навик да изпробвате тестери в магазините за козметика - откажете се от него незабавно. Проучване на тестери в Америка е показало, че те са заразени с много и най-различни бактерии - от стафилококови до Е. Coli (бактерията във фекалиите, която се предава от неизмити ръце). Двегодишното проучване на тестерите на 20 различни компании е показало, че от 67 до 100% от тях са заразени.

Прочита: 2602

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.