Четвъртък, 29 Февруари 2024

Революция: Кола се движи с отходни води

Печат Е-мейл
10 Август 2010

 Революционен автомобилен двигател, който работи с водите от градската канализационна система, са създали британски инженери.

Те са го изпробвали на кабриолет на "Фолксваген". Изобретението бие всички рекорди за системите, работещи с алтернативни горива, съобщи британският в. "Сън".

Канализационните отпадъци от 70 британски домакинства ще стигнат за 15 000-километров пробег на новия автомобил.

Един от изобретателите на новия двигател е Мохамед Садик. Според него системата е толкова ефективна, че ще изтласка от пазара електродвигателите.

Ключов елемент на технологията, създадена от бристолската компания GENeco, е съд със специален обем, в който има особени микроби, способни бързо и ефективно да разлагат биомасата и да изработват метан, който пък се подава на двигателя.

Прочита: 1492

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.