Четвъртък, 18 Юли 2024

Kак поведението ви се отразява на колегите ви и работата им

Печат Е-мейл
15 Юни 2012

 В повечето случаи изискването за колегиалност се отправя към останалите. Да помислите обаче как колегите ви възприемат вас самата е важно упражнение, което може да има много положителен ефект за отношенията в офиса.

Според специалистите най-важното за отношенията в офиса са проявата на такт и деликатност и съобразяването с останалите.

Ако наистина се замислите как поведението ви се отразява на колегите ви и работата им, ще разберете как трябва да се държите, за да имате приятни и хармонични отношения в офиса.

Предлагаме ви няколко идеи, които може да ви помогнат да бъдете по-добра колежка:

Озаптете егото си

Наистина е страхотно, че сте успели да се договорите с онзи труден клиент или че сте получила букет за благодарност за добрата ви работа, но повечето от колегите ви едва ли желаят да слушат обяснения защо сте толкова добра. По-добре изчакайте да получите комплимент, вместо да се опитвате да го изкопчите от околните.

Не участвайте в заговори

Ако ви "споделят" информация за някого и очакват вашия недоброжелателен коментар, не се изкушавайте да "захапете", дори да става въпрос за човек, когото не харесвате. Обикновено офисните скандали така се завъртат, че вашите камъни могат скоро да стигнат до вашата глава.

Въздържайте се от "обществени" дискусии

Безсмислено е да се впускате в обсъждане на политическите си предпочитания и да водите дискусии по наболелите проблеми на обществото на работното си място, пише tia.bg. Това може само да внесе излишно напрежение в отношенията ви с колегите, които също имат мнение по въпроса и вероятно то е различно от вашето.

Не досаждайте с приказки

Няма нищо лошо в това да кажете с няколко думи нещо забавно, което ще разведри атмосферата, но да се опитвате да ангажирате вниманието на колегите си с безкрайни разкази за банални домашни истории може да е доста досадно.

Сдържайте негативните си емоции

Не е необходимо лошото ви настроение заради проблем вкъщи или с някого от колегите да облъчва офиса.

Не превръщайте работното си място във втори дом

Може и да се чувствате уютно сред натопените, за да пуснат коренче, цветя и колекцията от семейни снимки, но това не е най-приятната гледка за останалите. Нито пък за външните хора.

Поддържайте ред

Хаосът на работното ви място не само подава лоши сигнали за вас самата и за начина ви на работа, но може да причини неудобство на колегите ви, ако споделяте едно работно място. Всеки би се изнервил, ако трябва да търси перфоратора 20 минути.

Намалете звука на телефона си

И винаги го вземайте, когато излизате от офиса, дори за минутка. Вие може да смятате, че мелодията, която сте избрали, не може да не е любимата на всички, но в повечето случаи звукът на безкрайно дълго звънящ телефон ще докара хората наоколо до лудост.

Прочита: 3916

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.