Събота, 27 Юли 2024

За да не сте вие гаднярът в офиса

Печат Е-мейл
18 Май 2012

 В случай че сте от хората, които си поставят високи цели в работата, трябва да знаете, че понякога това има и своите негативи. Като да ви спечели лоша репутация. Ако имате чувството, че това вече се е случило или искате да го избегнете, обърнете внимание на следните неща и може и да спечелите уважението на колегите.

Говорете по-малко, слушайте повече

Хората обичат да бъдат изслушвани, дори и идеите им да не са перфектни и да не бъдат осъществени. И когато слушате и обръщате внимание на това, което колегите ви имат да кажат, те ще останат с впечатлението, че оценявате техните виждания и споделяте грижите им.

Показвайте уважение

Не забравяйте съветите на вашите родители, че трябва да се отнасяте с другите хора така, както искате те да се отнасят с вас. Това правило важи с пълна сила за колегите ви. Най-обикновеното любезно отношение от сорта на това винаги да казвате "моля", "благодаря" и т.н. много би подобрило репутацията ви в офиса.

Бъдете разумни и умерени

Никога не забравяйте, че не всички хора са като вас. Не всички ваши колеги се справят с проблемите и с отговорностите на работното си място като вас, не всички имат същите цели като вас. Затова недейте да ги натоварвате с вашите очаквания. По-добре опознайте силните и слабите им страни и се съобразявайте с тях.

Бъдете дискретни

Ако клюкарите и злословите против колегите си, нищо чудно, че те няма да ви уважават и може да имате лоша репутация в офиса. Ако някой, с когото работите, ви довери някаква тайна или просто изкаже мнение пред вас, недейте да разпространявате това, което ви е споделил. Така колегите ви ще имат доверие във вас, а то е важно за изграждането на каквито и да е отношения.

Бъдете позитивни

Доста е трудно да харесваш някой, който постоянно е в лошо настроение и се изказва негативно за всичко и за всички. Ако човек иска да се ядоса за нещо и нещо да не му е наред, той винаги ще намери това нещо. Но не бъдете такива - лоши, намръщени и зли хора. Поне не през цялото време. Няма нищо по-дразнещо в офиса от колегата, който постоянно се мръщи и си мърмори нещо под носа.

Прочита: 3001

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.