Събота, 27 Юли 2024

Войната на клавишите

Печат Е-мейл
03 Декември 2011

 Отекващият звук от бясното тракане по клавиатурата може освен да ви побърка, но и да ви подскаже в какво настроение е, какъв характер има и с какво се занимава вашият колега. Ако клавишите кънтят под пръстите му, по-добре не го закачайте.

Съвременните офиси са истински концертни зали със съвременни музикални инструменти, чиито звуци са симфония от гласове, звън на телефони, крясъци, тряскане на врати, шум от принтери, развалени и бръмчащи компютри и любимото - бясно тракане по клавиатури. Защо все още има хора, които си мислят, че клавиатурата е като добрата стара пишеща машина, изпитваща физическата ви издръжливост, изисквайки с все сила да удряте клавишите й?

Съвременните клавиатури са нежни изобретения, които за нещастие често се използват от невротизирани хора, произвеждащи какафония, водейки сякаш война с клавиатура, а околните се чувстват като под дъжд от бомбардировки, примесен с тътен от градушка. А, ако не дай си Боже, клавиатурата е архивна, а колежката ви е с пищен маникюр, благодарение на който грохотът от щракането по клавишите отеква през три стени, то навярно всекидневно сте слушатели на виртуозно изпълнение с клавирен инструмент. И не забравяйте да ръкопляскате след края му... все пак краят на такъв работен ден в такава работна атмосфера си е повод за празненство.

По това как колегите ви използват компютрите, и по-точно клавиатурите си, може да разберете и що за хора са. Тези, които тихо и ритмично потракват по клавиатурата, обикновено са спокойни, не обичат да са център на внимание и обичат добре да премислят нещата. А тези, които на пръв поглед изглеждат сякаш изливат яда си върху клавиатурата, или им е дошла музата за творческа работа и са креативни натури, или водят спор, чатейки си и пишейки мейли, или са просто нервни, сприхави, заядливи и въобще конформистки хора, които в изблик на гняв наистина си изкарват яда върху клавиатурата и решават проблемите с блъскане по нея, създавайки проблеми и главоболие на околните. При всички случаи бясното блъскане по клавиатурата от страна на колегата ви е сигнал в никакъв случай да не го закачате - или ще нарушите творческия му подем, или ще развалите "слънчевото му настроение".

Прочита: 3094

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.