Събота, 27 Юли 2024

Странни офиси

Печат Е-мейл
10 Март 2010
Странните офиси са уникални по рода си помещения със забележителен интериор, екстериор и местоположение. Странни офиси може да срещнете насред гората, в лифтови кабинки и иглута или в двора на съседа ви. Офисът е втори дом за работещия човек. Офисът е мястото, където прекарваме средно по 8 часа на ден, което създава необходимостта офисът да бъде уютно, подредено с вкус кътче, така че да стимулира и улеснява работния процес. Ето защо много фирми влагат доста средства, за да създадат уникални по рода си офиси, които изглеждат доста странни на външен вид, но пък превръщат работния процес в забавление. Някои от дизайнерските решения, чиито плод са редица странни офиси, целят практичност и удобство, а други се стремят по-скоро само към забележимост. Ето някои странни офиси:

Офис сред природата
Странният офис е на испанската архитектурна фирма Salgas Cano и всъщност е техен собствен проект. На пръв поглед изглежда сякаш офисът е в гората, но на практика е на метри от цивилизацията. Този странен офис се намира сред буйна растителност в оживен квартал в Мадрид. До него се стига по пътека от дъски, а служителите на фирмата могат да ходят на работа единствено пеша или с колело, тъй като покрай офиса няма асфалтиран път и паркинг. В края на дървената пътека има стълби, които са вкопани в земята. Те водят до входа на офиса, който е на пода в помещението.

Мобилен офис
Този странен офис прилича буквално на кутийка (2,1 х 2,1 метра), в която са инсталирани само най-необходимите неща за работния процес – бюро, стол, компютър и шкаф. Този офис е създаден от OfficePod и е предназначен за хора, които имат нужда от компактно офис пространство, което да не заема място в дома им. Временният офис съвсем спокойно може да бъде разположен в двора на дома ви, което ще ви създаде спокойна и вдъхновяваща за работа обстановка сред природата. Офисът е шумоизолиран, може да контролирате температурата и осветлението в него. По ваше желание може да превърнете прозореца в двулицево огледало, така че да не ви виждат и смущават околните и да не прекъсват работния ви процес.

Офис “Кашон“
Това е по-скоро офис в офиса или иначе казано, място, където служителите да се усамотят или да поговорят с клиентите, необезпокоявани от колегите си. Става дума за кабинка за четирима души, направена от мукава и произведение на френския дизайнер Пол Кудами.

Офис мечта
Други странни офиси са разположени в лифтови кабинки, иглута, лодки, яйцевидни кабинки. Става въпрос за офиса на Google в Цюрих, където служителите на компанията навярно с нетърпение отиват всеки ден на работа. Офисът на Google предлага интересен и забавен начин на придвижване по етажите - вместо по стълби, служителите използват пързалка или пожарникарски пилон. Сградата на Google в Цюрих е снабдена със зала за масаж и релаксация, билярд и всякакви други забавления, има живи дървета и аквариуми. Офисът на Google е едно най-добрите работни места, където хората работейки се забавляват.
Прочита: 2153

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.