Събота, 27 Юли 2024

Кое вреди на външния ни вид

Печат Е-мейл
11 Май 2012

 Бръснете се на сухо

Освен че е болезнено и неприятно, с бръсненето без крем или пяна много лесно ще се сдобиете с обриви, зачервявания и обърнати косми. За да оптимизирате бръсненето си, пожертвайте някой лев и си купете бръсначка с хубави ножчета и пяна от някоя от водещите марки. Добре е също да се бръснете, след като сте си взели душ, защото тогава порите ви се отварят повече. Ако дразненията продължават, заменете одеколона с балсам за след бръснене.

Прекалявате с пиенето

Уви - да! Алкохолът вреди на външния вид. Това важи както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. Тъй като, както вече стана дума, той е диуретик и прекаляването с него (3-4 и повече питиета за една вечер) ще ви обезводни и ще накара кожата ви да изглежда зле. Да не говорим за пребледняването от махмурлука. Искате ли още доказателства - пиенето е много калорично. Дълготрайната злоупотреба с алкохол пък води до потъмняване и зачервяване на кожата, а да не забравяме и чернодробните увреждания, от които дори се мре.

Пушите

След като в цигарения дим се съдържат над 4000 знайни и незнайни вредни химически елементи и съединения, 51 от които са доказано канцерогенни, буквално всяко дръпване убива по малко пушачите. Когато пушите, свободните радикали в тялото ви и тези вредни съставки влизат във взаимодействие с останалите ваши молекули и увреждат ДНК-то ви, което води до бледа кожа с дълбоки резки. Разбира се, вие всичките тези неща си ги знаете. Това, което не знаете, е, че можете лесно да се откажете. Достатъчно е само да се замислите за позитивните и негативните страни на този навик и ще видите, че позитиви няма. Наистина, отказването е понякога трудно, но борбата с тежките заболявания, до които води тютюнопушенето, е в пъти по тежка и е въпрос на малко воля да спрете цигарите.

Прочита: 2897

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.