Понеделник, 11 Декември 2023

Несигурният шеф води в класацията на най-ужасните ръководители

Печат Е-мейл
28 Февруари 2012

 Колкото и да харесвате работата си, колегите имат много важно значение за това дали престоят в офиса ще бъде ад или приятно изкарване за вас. И най-голямо значение има, разбира се, отношението на шефа. Добрият шеф може да превърне и най-тежката работа в удоволствие. Но и шефовете са хора, и те имат моменти на слабост, и те се разстройват, ядосват и т.н., и тогава нищо чудно да си го изкарат на нас.

Все пак сигурно са по-добри от нас в някакъв аспект, нали затова са шефове. За съжаление не винаги е така, но да не се задълбочаваме в сложността на този въпрос, а по-скоро да обърнем поглед към шефовете и тяхното най-ужасно поведение, което ни дразни и понякога ни изкарва от нерви до такава степен, че ни идва да си съберем нещата и да напуснем работа.

Несигурният шеф

Той постоянно ви показва авторитета си, демонстрира властта си над вас. Като малко дете, което постоянно има нужда да повтаря: "Мамо, мамо, виж ме. Аз мога да ходя". Той никога не може да признае, че е сгрешил, защото това би разклатило изкуствената увереност, която се опитва да се убеди, че притежава.

Шеф параноик

Той постоянно се съмнява в хората около себе си. Убеден е, че някой го следи, следи работата му, и то с едничката цел да го измести, да го злепостави. Постоянно иска от вас да проверявате проектите по десет пъти и ако все пак има някаква грешка, вие ще сте виновни и той ще си мисли, че е станал жертва на заговор. Параноята е опасна.

Шефът, който си изкарва всичко на подчинените си

Жена му е свадлива и го тормози, котката му е умряла, спукал е гума, няма значение какво се е случило, той идва в офиса и вие го отнасяте заради всичките му несгоди. По-добре стойте колкото се може по-настрана от него. Ако това не помогне, занесете му бутилка водка да успокои нервите.

Непредсказуемият шеф

Той е най-опасен. Когато е в добро настроение, идва на работа и цялата стая грейва от усмивката му. Държи се любезно с всички, черпи ви с кекса на жена си. Обаче когато е в лошо настроение, влиза като ураган и помита всичко след себе си. С такъв шеф трябва да се молите всяка сутрин преди работа днес да е в доброто си настроение.

Шефът, който не си мръдва пръста

Не знаете как е станал шеф, никой не ви и дължи обяснения. Но вие виждате, че по цял ден той стои и не прави нищо. Поне нищо, което е свързано с работата ви. Защото едва ли му плащат да играе билярд и табла в интернет. За какво да работи човекът, та нали си има балъци като вас, които могат да му свършат работата. Разбира се, когато екипът ви има някакви постижения, той се бие в гърдите и си приписва всички заслуги.

Сърдитият шеф

Той винаги е в лошо настроение. Не харесва тази работа. Не харесва тази компания. За сметка на това всячески се старае да развали настроението на всичките си подчинени и на всички колеги изобщо. Истински генератор на негативна енергия.

Шефът, който не умее да ръководи

Има хора, които са добри специалисти, но нямат стратегия, не умеят да ръководят други хора. Не умеят да подреждат приоритетите си. Може и изобщо да не сте злонамерени към тях, но е потискащо да гледате някой на поста, на който си мислите, че бихте се справили по-добре. И това все пак не означава, че сте прави. Може и да ви се отдаде случай да заемете неговия пост и тогава да разберете, че много по-лесно се управлява на теория, отколкото на практика.

Прочита: 2678

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.