Четвъртък, 23 Май 2024

Имате връзка с колега - как да не ви хванат

Печат Е-мейл
06 Декември 2011

 Ако сте си харесали някой колега и се чудите дали да нарушите строгите офис правила с него, нашият съвет е да действате. Достатъчно умни сте, за да не позволите личните отношения да повлияят на професионалните, а от друга страна, той може да се окаже мъжът на живота ви и ще е жалко да го изпуснете заради някакъв си измислен правилник. Ето няколко основни насоки, които да ви помогнат при вълнуващото начинание:

1. Професионализмът на първо място!

Това, че знаете какво е бельото му, не означава, че можете да фамилиарничите в офиса. Между 9 и 5 минавате на вълна работа и не си позволявате дори да помислите за романтика. Никакви докосвания, премрежени погледи и лични разговори.

2. Уговаряйте си тайни срещи.

Ако все пак държите да има откраднати целувки в работно време, бъдете много внимателни в избора на място. Празната конферентна стая, където някой може да връхлети във всеки един момент, е по-лош избор от площадката между етажите: първо - хората обикновено ползват асансьора, и второ - дори и някой да се зададе, ще го чуете отдалече и ще имате време да реагирате. Когато излизате в извънработно време, не избирайте най-близката до офиса кръчма, а направо се насочете към по-далечен район. И никога не напускайте работното място заедно.

3. Не оставяйте улики след себе си.

Тук се включва всичко - от неизтрити имейли до размазано червило и разгащена риза. Винаги заличавайте следите си и ако имате бърза среща в стаята с ксерокса, не се връщайте без фотокопия в ръка. Ако ще разменяте имейли, в никакъв случай не го правете през домейна на фирмата, а чрез личната си поща. Само въпрос на време е да изпратите имейла на друг колега или, недай си Боже, да станете обект на интереса на IT специалиста, който може да рови в акаунта ви колкото му душа иска.

4. Подгответе се предварително за клюките.

Независимо дали преобладаващият пол колеги са мъже или жени - слабостта към клюките съвсем незаслужено се приписва само на нас. Мъжете ги обичат дори повече, а и са доста по-крайни в оценките си. Не си позволявайте да споделяте за връзката си с нито една колежка, дори и да сте убедени в лоялността й. Едва ли ще мине и ден, преди да изтича да разкаже на още 2-3 колежки - и в това няма нищо осъдително - просто всички обичаме да споделяме чужди тайни и да виждаме как щастливо се разширяват зениците на останалите клюкарки.

Прочита: 3398

Коментари (1)

...
Изключително глупава статия !!!!!!!!!!!!!!!
Той , 19 февруари 2012 05:34

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ света на любовта

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.