Петък, 09 Юни 2023

Митьо Очите смлян от бой

Печат Е-мейл
29 Април 2010

Митьо ОчитеБосът участвал в масово меле край Извора на Белоногата

Първото дело, водено срещу Митьо Очите, се е точило цели 16 години и е за масов бой, станал още когато той е бил прохождаща мутра.

Мелето се разиграва на паркинг край Харманли. На 11 октомври 1994 г. се разгаря разправия за охраняван от пловдивските „Седмици” обект на паркинга. Местни мутри отлепили стикера на „Клуб 777”.

Предишния ден 25 души от Пловдив пристигнали с 6 коли, набили грижещия се за чистотата на паркинга отговорник, натоварили го в багажника на единия от автомобилите и по-късно го изхвърлили в крайпътна канавка край Харманли. На следващия ден 8 от „Седмиците” пак пристигнали в Харманлийско с „Форд Сиера” и „Опел Кадет”. В багажниците на двете возила имало бухалки.

Пред бариерата на мотела ги пресрещнала група, въоръжена с пищови, картечен пистолет „Скорпио”, автомат „Шпагин” и ловна пушка „Мосберг”. Пловдивчаните били заставени да легнат по очи пред мотела, отнесли юмруци и ритници, след което ги накарали да свалят златните си пръстени, гривни и синджири. По-голямата част от тези накити им върнали малко по-късно. Оставил ги неизвестен мъж в офиса на „Клуб 777” под тепетата.

Накитите били сложени в кибритена кутия. Единият от набитите е не кой да е, а бъдещият престъпен бос Митьо Очите. Хората, дръзнали да се опълчат толкова категорично на всесилните „Седмици”, са наемателят на паркинга Валентин Подмолов – Подмола (убит впоследствие), брат му Антоан, Николай Делиагов, Наско Георгиев, Пеньо Сурчев, Росен Велчев и Тодор Кьосев.

Това е първият провал на „Клуб 777”, от който тогава всички трепереха, той сложи и началото на края на амбициите им да завладеят цяла Югоизточна България. Дълги години след това се този съдебен процес, в който и двете страни на обвиняеми за едро хулиганство, грабеж, притежание на оръжие и др. Делото е сред рекордните по бавене дори за страната ни – цели 16 години, за да приключи накрая с 11 месеца затвор за Очите.

Той така и не ги лежа, защото му бяха приспаднати 4 месеца арест по случая, както и арестите му по други дела.

Самото дело не се размина без скандали. Очите вдигна голяма пушилка пред журналисти, когато след поредното заседание ченгета отведоха петимата му гардове „за рутинна проверка”. Според репортерите Димитър Желязков бил наистина силно притеснен, че го оставят сам без охрана.

„Обяснете на журналистите защо ме оставяте сам и задържате тези хора”, викал Митьо Очите по време на настъпилата суматоха: „Може да ме убият, оставете един полицай да ме пази и в хотела”, казал още на булеварда пред съда Димитър Желязков.

Той настоявал, че това не била негова охрана, а приятели. Впоследствие ченгетата пуснали всички на свобода, но така и не се разбрало от какво се боял толкова Очите в Хасково. Може би случилото се в близкото Харманли още му държи влага.

източник: Галерия
Прочита: 14287

Коментари (2)

...
Mitio e mnogo napred nqma stigane... moje i da e vqrno tova neznam no poprincip preuveli4avat mediite ...
... , 18 октомври 2010 17:19
...
neznam kvo se pishi za nego obache toy kato izlezi ot zatvora neznam i az da s1m na negovoto mqsto bix napravil s16toto smilies/tongue.gif
sladkoto_borche skype , 28 февруари 2011 18:00

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ звездите в сянка

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.