Събота, 27 Юли 2024

Христо Стоичков става министър на спорта

Печат Е-мейл
15 Ноември 2011

Христо СтоичковХристо Стоичков се гмурка в голямата политика. Гласи се за голям пост - министър на спорта. Новината отскоро обикаля политическите и спортни среди. Информатор разкри и основния двигател на мисията "Стоичков - министър".

Става въпрос за собственика на "Литекс" Гриша Ганчев. Двамата са в прекрасни отношения. Само преди няколко дни Ицо беше с Гриша Ганчев в село Баховица, където върви строежът на завода за автомобили. На събитието присъства и премиерът на България Бойко Борисов. Гришата е получил почти без пари огромния терен за завода.

В момента начело на спорта у нас е Свилен Нейков. Бившият гребец, треньор и мъж на Румяна Нейкова обаче все повече се компрометира. Скандалите в различните спортове се редят един след друг, федерациите пищят на умряло, което полека-лека реже главата на Нейков. Противниците му се редят на дълга опашка и всекидневно настояват за оставката му. Засега премиерът стои твърдо зад него, но вече няколко пъти сериозно го критикува.

Зад гърба на Камата стоят президентът на БФС Борислав Михайлов и шефката на БОК Стефка Костадинова. Всички те отдавна работят добре с правителството и премиера Бойко Борисов.

Камата е един от най-яростните привърженици на настоящето правителство, прекара дни и нощи в политическия кръг около изминалите кметски и президентски избори. Всичко това говори за тайна подготовка за превземане на властта.

Защо Стоичков се зае да строи стадиони?

Отговорът отново се крие дълбоко в бъдещите намерения на Ицо и обкръжението му. Допреди една година легендарният футболист хулеше родината си и казваше, че България не му е дала нищо, а сега се зае да гради и оправя стадионите. Първата стъпка на пловдивчанина ще бъде още през януари догодина, когато ще бъде направена първа копка на новия Национален стадион в София. След това испанската фирма, доведена от Христо, ще започне да прави стадион "Септември" в София и градския стадион в Пловдив.

Само преди няколко дни Ицо получи званието Доктор хонорис кауза на Пловдивския университет и заяви, че ще строи нова зала. Все дела, за които хората ще кажат: "Ето, върна се в България и започна да работи за благото на народа." А истината е, че покрай държавните пари и тези, които идват по европейски пътища за новите съоръжения, Стоичков ще получи още повече доверие. И тези, които не го долюбват, ще обърнат палачинката, ще видят гордия българин в негово лице, който милее за родината.

В момента Стоичков на практика е безработен, след като за последно работи в Южна Африка преди година и половина. Оттогава имаше няколко оферти, които обаче Ицо отклони. Дали се е подготвял за тежкия път в политиката? Може би, защото напоследък Камата дори е престанал да пътува до Барселона, където все още живеят дъщерите му и където наскоро бе назначен за почетен консул на България в Каталуния. През последните няколко месеца Ицо е в България със съпругата си Марияна, която от време на време се връща при дъщерите им Михаела и Христина в каталунската столица.

Идеята Стоичков да бъде вкаран във властта е още от лятото, разкриха пред екипа ни. Тогава легендарният футболист е бил гласен за съветник по спортните въпроси на бъдещия нов президент. В много страни практиката е местни величия да заемат пост до държавния глава и именно подобно нещо е било умувано и за Камата. Впоследствие обаче широк кръг от важни фигури в България започнали да работят за назначаването му като спортен министър.

източник: Шоу

Прочита: 4046

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ българските спортисти

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.