Понеделник, 17 Май 2021

Гимнастиката: по-добре никак, отколкото както и да е

Печат Е-мейл
30 Юни 2011

 Имате желание да се движите повече? Дори от време на време намирате време да правите упражнения? Дотук добре! Но ако сте започнали веднъж, не спирайте! Нередовните физически натоварвания с продължителни прекъсвания между тях водят до по-бързо натрупване на наднормени килограми, отколкото ако човек изобщо не се занимава със спорт, съобщават американски учени.

Диетолозите от националната лаборатория "Лоурънс Бъркли" (Berkeley Lab), цитирани от Ройтерс, допълват, че след това дори ще ви е по-трудно да се избавите от излишните килограми: "Процесът на ефективното отслабване изисква от човек постоянна физическа активност. При това не трябва да се правят "сезонни" паузи, които като правило се допускат по време на отпуската, почивните дни или през зимата".

Специалистите подчертават още, че когато хората са се занимавали всеки ден с интензивно бягане, а след това внезапно са прекратили тренировките, те увеличават с бързи темпове теглото си. Тези "спортисти" в някои случаи дори удвояват(!) теглото си в сравнение с времето преди започването на физическите упражнения, допълват учените. Тези резултати са получени в хода на анализ на съществуващите данни за над 17 хиляди мъже и почти 6 хиляди жени. Оказва се, че подобни нередовни физически занимания не само не способстват за подобряване на здравето, но и му вредят заради често срещаното значително и трайно увеличаване на теглото.

Прочита: 2126

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.