Събота, 27 Юли 2024

За жените и неудобните въпроси

Печат Е-мейл
18 Май 2012

 Пластичната хирургия - приказка без край

Естетичната хирургия днес е нещо, към което всеки има отношение и към което все по-често прибягваме, без да си задаваме прекалено много въпроси. Почти няма публична личност, особено жена, която да не е минала през някоя операционна.

Пластиките станаха толкова естествени, че един от най-популярните подаръци сред заможните абитуриентки се оказаха новите гърди. И така на какво се дължи този бум" На много фактори - този вид хирургия се разви през последните години, в обществото стана напълно приемливо да се дооправяш, ако си недоволен от работата на гените си, и не на последно място - цените вече са по-поносими. Самата ти сигурно познаваш поне една жена с някакъв вид операция, но може би искаш да разбереш още подробности, за да прецениш дали си склонна да направиш подобна стъпка.

Може ли да качиш килограми след липосукция? И ако ти изсмучат корема, мазнината няма ли да започне да се натрупва на други места по тялото?

Отговорът е "да" и на двата въпроса. Ако приемаш повече калории, отколкото изгаряш, ще натрупаш отново мазнини, дори и след липосукция. Образуваните килограми ще намерят къде да се наместят. След пубертета тялото ти не произвежда допълнителни мастни клетки, така че след като клетките бъдат премахнати чрез липосукция, мазнината няма да се складира в тях. Но все пак ще трябва да отиде някъде.

След липосукция кожата ще се стегне ли?

Има вероятност, но зависи от гените ти и колко е еластична кожата ти. Ако вече имаш стрии (появили се след надебеляване или отслабване), това е знак, че еластичността й не е толкова добра и вероятно няма да се прибере обратно съвсем. "Излишната" кожа просто ще се вее.

Ако той стисне силно имплантите по време на секс, те може ли да се спукат или да се деформират?

Невъзможно е. Той трябва да е супермен, за да ги спука. И няма да си променят формата.

Може ли намаляването на бюста да доведе до това, че да се окажеш с различни по размер и форма гърди?

Абсолютно. Те може да станат асиметрични, ако хирургът ти няма око, неопитен е или ако двама хирурзи работят едновременно по теб.

Зърната на гърдите и самите гърди губят ли чувствителност, когато си сложиш импланти?

Има вероятност това да се случи, въпреки че е малка. Рядко се губят усещанията в целия бюст, но около 5% от пациентките споделят, че зърната им са безчувствени. Това може да се случи, ако нервите са били разтегнати или резнати по време на операцията.

Може ли имплантите да се вкочанят при минусови температури?

Не, тъй като имплантите са вътре в тялото и са непрекъснато в топла и благоприятна за тях среда.

Имплантите правят ли по-трудни за откриване бучките в гърдите?

Зависи. Много големите импланти (повече от два пъти по-големи от реалните ти гърди), които са поставени точно под гръдната тъкан и кожата вместо под пекторалните мускули, може да прикрият бучка.

Ботоксът намалява ли усещанията на кожата на лицето?

Не. Ботоксът се прицелва само в мускулите и не влияе на нервите, които регулират усещанията.

Ще се промени ли усещането при целуване след инжекция с хиалуронова киселина в устните?

Да. Устните ти ще бъдат по-чувствителни, твърди и пълни, особено в двете седмици след процедурата.

Възможно ли е ботоксът или някой филър да се премести от една част на тялото към друга?

Има такава възможност. Ботоксът може да се премести до близки мускули и да причини проблеми като двойно виждане. Филърът ще направи това нежелано "пътуване" само ако лекарят сгреши мястото на инжекцията или ти го натиснеш няколко пъти под кожата, измествайки го натам, където не трябва.

Може ли ботоксът да изкриви лицето ти, ако не е инжектиран правилно?

Може да се случи, особено близко до устата. В тази зона има 23 мускула и за да е всичко перфектно, ботоксът трябва да бъде инжектиран от двете страни на едно и също място. В противен случай може да се окажеш с несиметрична усмивка.

След терапия с ботокс може ли лицето ти изведнъж да замръзне в неестествено изражение?

Не. Ботоксът отпуска мускулите, не ги стяга. Въпреки това свръхизползването му крие риск челото ти да стане относително безизразно. И ако си инжектирана на грешни места, това може да заличи усмивката от лицето ти.

Може ли имплантите в бузите да се изместят?

Определено. Те са предразположени към местене и може да отидат към устата ти, но не по-далеч.

Ако си направя операция на клепачите на очите, може ли докторът да премахне твърде много кожа и да се окаже, че не мога да си затварям очите?

Да. И това ще ти създаде проблеми като рани, инфекции и дори слепота.

Възможно ли е след операция носът ти да падне?

Рядко се случва. Ако лекарят се е престарал или си претърпяла няколко операции, съществува риск. Костите и хрущялите могат да бъдат променяни до определена степен. Когато те вече не могат да издържат външната структура на носа, той хлътва навътре.

Истина ли е, че може да присадиш кожа от дупето на лицето си, за да изглеждаш по-млада?

Това е мит. Но може да вземеш мазнина от дупето и да я използваш като филър в лицето, за да омекотиш чертите му и да запълниш бръчките... въпреки че мазнината може да се свие или да стане на бучки.

Лабияпластията (намаляването на срамните устни) може ли да подобри сексуалния ти живот?

В някои случаи - да. Ако срамните ти устни са доста дълги, при движението на пениса може да изпитваш определен дискомфорт, заради това че се мачкат, докато той влиза в теб. Намаляването им премахва проблема. Въпреки това няма причини да се тревожиш за размера им - защото мъжете рядко го правят, но ако си си наумила, че ще се чувстваш по-комфортно гола - направи тази операция.

Хората наистина ли се пристрастяват към пластичната хирургия?

Да. Причината може да е чисто психологическа - описва се като състояние, при което умът не интерпретира правилно начина, по който изглежда тялото. Например ти може да си мислиш, че носът ти е голям като на Сирано дьо Бержерак, докато в действителност той си е най-обикновен нос. Хората се вторачват в малки несъвършенства и често минават през операционната с надеждата да ги оправят, докато причината в действителност е в главата им.

Може ли имплантите в дупето ти да се спукат, ако паднеш върху него?

Не.

Има ли наистина пластична операция на G точката?

Да. Инжектира се колаген в G точката и тя става два пъти по-голяма от размера на монета. На теория, когато тази богата на нервни окончания зона се направи по-изпъкнала, това увеличава удоволствието по време на секс, но няма научни доказателства в подкрепа на твърдението.

Истина ли е, че за да бъде ходенето на високи токчета по-удобно, някои жени си правят инжекции там, където пръстите на краката се свързват със стъпалото, режат си палците или си махат кутретата?

Да. Това е необичайно - и определено не се препоръчва, но се случва.

Каква е най-популярната операция сред мъжете?

Липосукцията, най-вече в областта на корема и около кръста.

Може ли някой мъж да разпознае дали съм с импланти?

По тези няколко подсказки: зърната сочат в различни посоки, гърдите са несиметрични (въпреки че тези два знака може да се отнесат и към естествения бюст), белег, гребена на силиконовите импланти или видимите граници на имплантите по краищата на гърдите. В допълнение имплантите се разпознават понякога и по специфичното втвърдяване на кожата отдолу на гърдите.

83% от мъжете казват, че би им станало неприятно, ако знаеха, че някоя жена си е правила пластична операция.

Прочита: 3311

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.