Събота, 27 Юли 2024

Стопяваме с мисъл излишните килограми

Печат Е-мейл
25 Януари 2012

 Мисълта, че храната, която консумираме, е полезна и здравословна, може да има по-голям резултат за премахване на излишните килограми от диетичния режим.

Това показват резултатите от проучване на учени от Йейлския университет, публикувано в онлайн списанието Health Psychology.

Те изследвали възможността вярата и положителните очаквания, че консумираната храна е полезна, да окажат по-голямо влияние върху физиологията на организма, отколкото прилагането на режим за отслабване. В проучването учените измерват нивата на грелин.

Грелинът е наричан "хормонът на глада". Отделя се от стомашната лигавица в отговор на чувството за глад. Ако той е в голямо количество, изпраща сигнали до мозъка за необходимостта от поглъщане на нова храна. Ниските му нива намаляват усещането за глад и потискат апетита.

Учените са на мнение, че за да се избегнат излишните килограми, не е нужно да се лишаваме от любимите си храни и напитки, а да си представяме, че от тях не се пълнее.

Прочита: 2847

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.