Сряда, 23 Октомври 2024

Малък Тошко: Внук съм на велик държавник

Печат Е-мейл
22 Ноември 2011

Тодор СлавковАз съм внук на велик държавник. Това обяви пред Нова телевизия Тодор Славков, внук на Тодор Живков, в репортаж от честванията по повод 100-годишнината от рождението му в Правец.

Отслабнал и брадясал покрай смъртта на баща си Иван Славков, Малък Тошко заяви, че рано или късно дядо му ще бъде реабилитиран. Според него, до момента това не се е случило, тъй като българската политика била пълна с отрочета на Андрей Луканов, които разграбили държавата в началото на демократичните промени през 90-те години на миналия век.

"За разлика от тях, дядо ми не е откраднал нищо. През живота си, той не е имал на свое име нито къща, нито кола", обясни още Славков. И допълни: "Ако той беше жив, сега щях да му кажа: "Дядо, виждаш ли какво стана без теб - държавата я изпокрадоха.

От думите на Тодор Славков стана ясно, че вуйчо му Владимир Живков в последно време не бил добре, защото "нещо го закършил с краката". У нас в момента е наследникът на сина на Тато от брака му с Маруся Мирчевска. Той носи името на дядо си Тодор Живков. Дълги години братовчедът на Славков живее в САЩ и работи като банкер.

Междувременно стана ясно, че фондация "Тодор Живков" е пуснала официален сайт за бившия държавник, който управлява България над 30 години. Сайтът todorjivkov.com стартира с официалното разрешение на фамилията, каза Тодор Славков. В него са публикувани архивни снимки, писма и речи на Живков.

Прочита: 5382

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересно от България

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.