Събота, 22 Юни 2024

Само 40% от децата спортуват

Печат Е-мейл
18 Ноември 2011

 Едва 40% от децата в България спортуват редовно. Според изследване на здравната и двигателната активност на населението, направено по поръчка на Министерството на младежта и спорта, причина за това е липсата на средства за купуване на екипи и пособия, необходими за съответната спортна дисциплина.

Според поговорката, за да си добър спортист, е нужен 1% талант и 99% труд. На практика обаче се оказва, че това не е достатъчно - трябват и доста пари за закупуване на екипировка и уреди.

"Едно трико за спортна гимнастика, ако трябва да отговаря на всички изисквания, струва между 30 и 130 лева. Един анцуг е между 24-40 лева, една каишки - 50-60 евро", обяснява председател на спортен клуб, цитиран от novini.bg.

Към всичко това се прибавя и месечната такса, която за гимнастика, футбол, танци или волейбол е в порядъка от 20 до 40 лева.

Въпреки разходите треньорите са категорични, че спортуващите деца са в пъти по-организирани и отговорни от връстниците си.

Прочита: 2342

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.