Вторник, 23 Юли 2024

Шефът на Софийския градски съд Светлин Михайлов позволил "Галерия"

Печат Е-мейл
18 Октомври 2009
Светлин МихайловИзползването на специални разузнавателни средства (СРС) по делото „Галерия" е било позволено с личния подпис на тогавашния шеф на Софийския градски съд Светлин Михайлов.
Това научихме от депутати, които са се запознали със съдържанието на скандалната разработка за подслушване на двамата издатели на "Уикенд" Недялко Недялков и Мартин Радославов, както и на журналиста от същия вестник Димитър Златков. Искането за СРС е било отправено от шефа на ДАНС Петко Сертов, но самият старт на „Галерия" е даден от неговия заместник Иван Драш-ков, уточняват нашите източници. Върху папката има интересен ръкописен параф на съдията Светлин Михайлов: "Специално за Недялков съдът е готов да разреши СРС и за негови близки!". Какво точно е имал предвид Михайлов под "негови близки", може да се гадае. Интересно е и защо предприема подобна самоиници-атива.
„Вероятно са искали да следят и баща му - известния поет Недялко Йорданов. Тогава вече скандалът би бил наистина огромен", коментират народни избраници.
По делото „Галерия" са подслушвани брутално телефонни разговори на екипа на „Уикенд" с политици, депутати, общественици, журналисти и интелектуалци. В кръга на „прихванатите" попадали Миролю-ба Бенатова от Би Ти Ви, Люба Кулезич (тогава автор на „Уикенд"), Кристина Патрашкова (тогава журналистка в "24 часа"), лидерът на „Атака" Волен Сиде-ров и съпругата му Капка...
Твърди се и за прихванати разговори между журналиста Димитър Златков и съветника в ДАНС Алексей Петров. "Целта на мероприятието е била да дискредитира хората и агентите на ДАНС, които са работили по издирването на авторите на сайта „Опасните". Да се отклони вниманието от „Опасните" и да се пренасочи към „Уикенд", обобщават ситуацията информирани парламентаристи.

източник: Галерия

Прочита: 4315

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ политиците като звезди

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.