Събота, 27 Юли 2024

Златка Райкова в дело за проституция

Печат Е-мейл
21 Април 2011

 

Златка РайковаИмето на Златка Райкова изскочи в мащабно дело за трафик на проститутки, пране на пари, сводничество и поръчкови убийства, което се води срещу пазарджишкия гангстер Васил Телбизов.

Разбойникът, сочен за сводник №1 на България заради това, че за него са работили 200 проститутки в Марсилия и Ница, е уличен в препирането на близо 10 милиона евро от търговия с жива плът.

Най-мрачните обвинения срещу 41-годишния мафиот, известен с прякора си Черногореца, обаче са за поръчителството на три убийства. Според обвинителния акт, внесен преди дни в ямболския съд, Васил Телбизов е поръчал от затвора в Кремиковци екзекуцията на прокурор Недялка Попова, антимафиота Георги Грозданов и адвокат Лука Бельов. Последният прибрал 150 000 лева хонорар от гангстера, но не успял да го отърве от пандиза.

От 2007 г. Васил Телбизов - Черногореца търка наровете на различни затвори, след като бе осъден като сводник. Сигналът до родното МВР бе подаден от френските служби за сигурност, които даже бяха осигурили свидетелски показания на десетки българки, принуждавани от мутрите на Черногореца силово да проституират и след това да отчитат половината от заработеното си.

В завързания съдебен процес е намесена и Златка Райкова. Силиконовата хубавица е бивша любовница на Васил Телбизов, а нейните врагове от години твърдят, че тя също е имала странни командировки във Франция. Златка обаче не е обвиняема, а е свидетел по делото, при това в полза на Черногореца.

През март 2006 г. при акция на баретите в столично нощно заведение Васил Телбизов и двама негови охранители са задържани, с тях е арестувана и Златка Райкова, която е на масата на опасния гангстер. Впоследствие блондинката е пусната, след като обявява, че откритите у Черногореца 17 000 евро в брой са лично нейни пари. Според твърдението на Златка тя е имала среща с Васил Телбизов в заведението, за да му даде пари, с които той да й купи автомобил.

„Аз съм младо момиче и не разбирам от коли. Познавам Васил Телбизов от Пазарджик, зная, че той разбира от автомобили и затова му се доверих. Дадох му 17 000 евро, за да ми вземе подходяща кола", твърди в показанията си именитата блондинка.

Според обвинителния акт на прокуратурата обаче Златка се опитва да изгради алиби на Черногореца, а задържаната у него сума е поредната вноска от проститутките в Марсилия.

В момента Златка Райкова води съдебно дело срещу МВР и настоява парите да й бъдат върнати. Откритите 17 000 евро в джоба на Черногореца са приложени като доказателствен материал по делото за трафик на проститутки.

източник: Уикенд

Прочита: 5684

Коментари (3)

...
Васил Телбизов е доказан престъпник и рецидивист от международен мащаб. И като такъв не би трябвало да излиза от затвора поне 15 години. В САЩ – държавата с най-безкомпромисно и ефективно правораздаване спрямо престъпниците, това би била минималната присъда за такъв престъпник. България обаче е рай за престъпниците, защото псевдоправосъдието ни ги толерира всячески и в повечето случаи самото то престъпно ги оневинява. Има безброй абсурди в това отношение, които нямат логично обяснение: Защо продължава да съществува закон, който допуска кумулиране на присъдите дори на най-отявлените рецидивисти? Защо различните съдебни инстанции се надпреварват да намаляват присъдите на престъпниците, помилвайки ги абсолютно неоснователно? Защо за доказана подготовка за убийства максималния размер на присъдата достига само до три години затвор? Защо не се отменя закона, регламентиращ намалението на присъдите с една трета при полагане на труд, което допълнително толерира осъдените престъпници?
Asen Prodanov, Burgas , 21 април 2011 23:41
...
поредното корумпирано дело на прокурорката убийца неделка попова която процъфтява с кланици и магазини в пазарджик
uvo , 22 май 2011 04:54
...
Да му мисли адвокатчето , като излезе Телбизов от затвора. Тези 150000лв. ще му излезнат солени. А пък, може и той да влезне при него , нали е осъден от Районен съд Пловдив на 3 години затвор, но обжалва в момента.
..... , 11 юли 2013 17:16

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ български звезди от екрана

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.