Събота, 27 Юли 2024

18-г. дупничанка Ваня Георгиева втора в надпреварата за "Мис Канада"

Печат Е-мейл
18 Май 2012

Ваня ГеоргиеваДупничанката Ваня Георгиева се класира на второ място в конкурса "Мис Канада" в гласуването по интернет. В надпреварата участват 62 момичета.

Предстои журито да определи 20-те финалистки, като ще бъде проведено и интервю с всяка една от участничките. 18-годишната Ваня Георгиева, която е родом от Дупница, е една от участничките в конкурса Мис Канада. Тя от 12 години живее в канадския град Отава заедно със своите родители Георги и Павлина и сестра си Юлия. В момента е студентка в University of Ottawa, специалност "Икономика и политика".

Във визитката й в сайта на конкурса пише: Ваня Георгиева е родена в покрайнините на малък град в България, разположен в подножието на планината Рила. Тя емигрира в Торонто на шестгодишна възраст с родителите си и сестра си, оставяйки всички други свои роднини в България.

Това беше едно трудно разделяне в комбинация с изучаването на нов език и адаптиране към нова страна, казва Ваня.

В гимназията Ваня отделя голяма част от времето си за доброволческа работа в общността. Тя често е координатор и домакин на събития в училището. Често хората я виждат да чисти в местния парк, да мие прозорци и др. Работи, за да събира средства за обезпечаване на мероприятия, свързани с нейната любов - децата. Но въпреки всичко неин приоритет си остава семейството. Не спира да говори за сестра си Юлия: "Чувствам се благословена, че имам такава сестра, тя е моят модел за подражание. Моят приятел".

Ваня владее 3 езика - български, английски и френски. Ходи на уроци по хип-хоп танци, плуване, играе волейбол и баскетбол. През 2011 г. и 2012 г. е работила в Mercedes като търговски представител на International Auto Show.

Мечтата на Ваня е да се върне през лятото в родината си и да посети всички свои роднини. След 10 години вижда себе си на работа в международна организация или канадското правителство, и може би семейна.

Прочита: 3165

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ звезди на българската мода

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.