Неделя, 16 Май 2021

Лимони срещу главоболие и депресия

Печат Е-мейл
21 Октомври 2011

 Лимоните са сред най-полезните цитрусови плодове. В тях се съдържат големи количества витамини - като започнем от витамин С и В, още минерали - калций, магнезий, фосфор и рибофлавин. Лимоните набавят на организма и протеини и въглехидрати.

Доказано е, че консумацията на плода облекчава симптомите на главоболие и лека депресия, освежавайки тялото и повдигайки духа.

В най-голяма степен това се дължи на флавоноидите, които лимонът съдържа. Те се отличават още с антиоксидантно и противораково действие, стимулират кръвообръщението в мозъка и подобряват концентрацията.

Съществуват редица препоръки и в посока на това, че редовната консумация на неголеми количества пресни лимони може да окаже положителен ефект върху здравословното състояние на пациенти, страдащи от камъни в бъбреците. Хората, при които са налице слаби места в сърдечносъдовата система, добре е да консумират прясно изцеден сок от цитрусовите плодове.

Лимоненият сок е подходящ още при зъбобол и при различни проблеми, свързани със състоянието на кожата. Външно изцеденият цитрусов сок се прилага под формата на натривка, като няколко капчици от него се втриват в кожните участъци, в които има черни точици, лунички и дори бръчки. Прилагането на същата процедура само че на главата - втриване на няколко капчици сок в корените на косата, гарантира жизненост и обем на косата.

За да си приготвите лек за главоболие с лимон, съществуват множество варианти. Един от най-често практикуваните е този, при който в чисто кафе - без подсладители и мляко - се поставя резенче лимон заедно с кората. След като престои няколко минутки, кафето се изпива, като заедно с него се консумират и полезните вещества от лимона.

Прочита: 2973

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.