Събота, 27 Юли 2024

Депресията се лекува със секс

Печат Е-мейл
13 Ноември 2011

 Най-много мразим, когато някоя жена не иска да излезе с нас, защото (по нейни думи) е в депресия! Е, сега вече тотално ще изключим възможността за такова оправдание!

Според новичко проучване, ръководено от психиатъра Наоми Грийнблат, близо 66% от жените правят секс само веднъж седмично или дори по-малко!

Специалистите обявиха секса за природния антидепресант, който трябва да се взима възможно най-често и в големи дози. 42% от представителките на нежния пол смятат, че сексът подобрява цялостното им здраве. Но тази точка от дневния списък със задачи почти липсва при жените на възраст от 50 до 65 години.

Според д-р Наоми Грийнблат това е сериозна грешка. Научните изследвания показват, че физическите промени с възрастта допринасят за намаляване на либидото, а това е един порочен кръг, тъй като сексът е най-добрият естествен антидепресант. Той по-добре от всяко хапче лекува симптомите при менопауза, помага при безсъние и намалява раздразнителността. Освен това сексът се бори с някои признаци на стареенето. Проучване показва, че зрели жени, които са сексуално активни, са оценявани от мъжете със седем или десет години по-млади, отколкото в действителност са. Статистиката показва, че 68% от жените не знаят за физическите ползи на активния сексуален живот.

Прочита: 3969

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.