Понеделник, 11 Декември 2023

Сексът помага и срещу сенна хрема

Печат Е-мейл
30 Юни 2010

 Изключително приятно и неподозирано досега средство срещу сенната хрема може да са открили ирански учени. Те предполагат, че сексът може да пребори запушването на носа и сълзенето на очите, характерни за алергичната болест, пише британският в. "Телеграф". Сексотерапията обаче има един недостатък - има ефект само при мъжете.

Невролози от медицинския университет в Табриз смятат, че носът и интимните части на мъжа са свързани с елемент от нервната система, контролиращ рефлекторния механизъм. Полените през пролетта или пък при инфекция раздразват кръвоносните съдове в носа, вследствие на което те се възпаляват и подуват. Така се стига до запушване. При еякулация обаче кръвоносните съдове се стесняват, съответно подуването спада, което пък води до отпушване. Специалистите от Иран признават, че досега не са проведени експерименти, които да докажат тяхното предположение.

"Има някои неудобства за използването на еякулацията като средство за отпушване на носа", признава неврологът Мохамед Фахри. И обяснява, че до това лечение не може да се прибегне на открито място например. Но колегите му предпочитат да изброяват предимствата на "сексотерапията".

"Тя носи много удоволствие, безплатна е и може да се прилага винаги когато симптомите станат много силни", казва Сина Заринтан. Иранските учени шеговито добавят, че вероятно няма да имат проблем с набирането на доброволци, на чиито плещи да падне нелеката задача да тестват предполагаемата терапия.

Има един доказан съвет, към който да се придържат страдащите от сенна хрема - подбирайте какво ядете в периода, в който сезонната алергия се възбужда.

Прочита: 2189

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.