Сряда, 24 Юли 2024

Кастер Семеня вече официално е жена

Печат Е-мейл
08 Юли 2010

Кастер СеменяСпоровете около пола на шампионката на 800 метра Кастер Семеня се разразиха веднага след изключително убедителната й победа на световното първенство в Берлин през 2009 г.

Световната шампионка Кастер Семеня получи разрешение да се върне на пистата. Това беше официално обявено от Международната федерация по лека атлетика. Ръководството на централа подчертава, че решението влиза в сила с незабавен ефект.

Федерацията по лека атлетика на ЮАР пък съобщи, че Кастер Семеня може да се върне на пистата още този месец, на световния шампионат за младежи и девойки, който стартира на 19 юли в Канада. По-вероятно е обаче тя да се върне в големия спорт в края на месеца, когато започва първенството на Африка.

Самата спортистка вече заяви, че очаква с огромно нетърпение завръщането си на световната сцена.

Прочита: 2270

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ световните спортни звезди

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.