Вторник, 05 Март 2024

Сексът в брака - Мъжката и женската гледна точка

Печат Е-мейл
22 Март 2012

 Сексът до не толкова отдавна не е бил сред най-обсъжданите теми. Дори напротив - дълго и в много общества е бил тема-табу. Въпреки че развитите общества отдавна са преживели сексуалната революция и разговорите за интимния живот не се смятат за нещо неприлично, много омъжени жени все още страдат от един малко невписващ се в разбиранията за съвременната жена проблем - не могат открито и свободно да говорят със своите партньори.

До този извод стигат специалистите от Университетския колеж в Лондон след провеждането на анкета сред мъже и жени на възраст от 16 до 44 години. Представителките на женския пол, обвързани "с оковите на брака", признават, че имат много повече сексуални проблеми, отколкото техните неомъжени приятелки. По тяхната собствена преценка, освен липсата на близки отношения със съпрузите, да се наслаждават напълно на живота им пречат и неспособността да взимат самостоятелни решения, грижите за малките деца, ненадеждните контрацептиви.

Що се отнася до мъжете, те не виждат особена разлика в сексуалния си живот преди и след брака.

Като правило върху качеството на секса влияят едни и същи мъжки проблеми - някои хронични заболявания, преждевременната еякулация, липсата на ерекция. Особено често тези проблеми се срещат при мъжете, злоупотребяващи с алкохола.

Представителите и на двата пола определят качеството на първия сексуален опит като един от най-важните фактори, влияещи на по-нататъшния сексуален живот.

За съжаление у нас все още недостатъчно хора търсят професионална помощ при възникването на сексуални проблеми - те като че предпочитат да пазят всичко в тайна. За разлика от България, където липсват точни данни, според статистиката във Великобритания и САЩ 54% от жените и 35% от мъжете имат проблеми в секса, но и там само 21% от жените и 11% от мъжете се опитват да променят нещо в своя интимен живот.

Прочита: 3751

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ света на любовта

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.