Събота, 27 Юли 2024

Нивото на сексуалното желание на обвързаните жени намалява с 0,2% всеки месец

Печат Е-мейл
20 Февруари 2012

 Има причина за това с жена ви, с която сте женени от 20 години, вече да не се "нахвърляте" един на друг. Тази причина определено не е обстоятелството, че вие не се пробвате или не си го искате. Според новото проучване на Journal of Sex & Marital Therapy нивото на сексуално желание на жените, които са сериозно обвързани, намалява с повече от 0.2% всеки месец, докато това на мъжа си остава същото (ето още една добра причина да се захващате с по-палави жени!).

"Много проучвания сочат, че някъде между шестия и трийсетия месец връзките се превръщат от "страст" в "състрадателност" - има повече привързаност, отколкото желание "да си разкъсате дрехите", казва главният изследовател на проучването доктор Робин Милхаузен, сексолог в университета на Гуелф, Онтарио.

И в крайна сметка вие ли сте виновен за нейното "нежелание" или за нейната "похотливост"?

"Не е задължително, защото при много жени, които поначало имат слабо либидо, сериозното обвързване може да притъпи почти изцяло въодушевлението от непрестанния секс в новите връзки", казва Милхаузен.

Но дори и знаейки този факт, мъжете не просто не полагат особени усилия да го променят, но дори напротив. Ето защо попитахме няколко експерти кои са най-лошите неща, с които мъжете успяват да "убият" сексуалното желание на жените до себе си. Но преди да ви ги кажем, се закълнете, че никога повече няма да се замисляте за тези "убийци на желания", и ви обещаваме, че вашият сексуален живот няма да страда никога повече.

Невнимание към нейната външност. "Мъжете със сериозни връзки обикновено спират да забелязват, когато техните половинки изглеждат красиви, а женското сексуално желание се основава предимно на тяхното самочувствие", казва Иън Кернър, сексолог и редактор към списание "She Comes First" (вече сме фенове на това списание). Решението на този проблем е крайно лесно: Просто й казвайте по някой комплимент всеки ден, като например колко е секси днес.

Поставянето й под напрежение. "Не се притеснявайте и не я питайте постоянно за това дали е получила оргазъм, или какво трябва да направите, за да го получи", съветва Марина Робинсън, авторът на "Cupid"s Poisoned Arrow". "Останете спокоен и се фокусирайте върху игривите докосвания. Без напрежение!!!". Каквото и да се случва, го оставете да се случва от само себе си (когато му е времето), а ако не стане, не се впрягайте - следващия път. "Добрият секс означава близост, връзка и емоционално удовлетворение между двамата партньори, а не брой на предизвикани оргазми". Друга голяма полза от това да останете спокоен е, че "релаксацията е много добра за ерекцията", както обяснява Робинсън.

Използване на порното като еталон за подражание. Хубаво е да внасяте разнообразие в секса, за да го правите по-интересен и див, но още по-важно е да го запазите истински. С други думи - забравете онези "яки движения", които сте видели по XTube. "Само защото сте ги видели във филм, не означава, че тези движения са безопасни или пък задоволяващи", казва Робинсън. А често пъти те дори са нещо, към което тя не проявява интерес. "Ако имате нужда от допълнителна стимулация, за да възбудите партньора си, може би просто трябва да намалите престараването. След това

"предозиране" ще видите, че нормалните сексигри отново ще станат доста интересни и задоволителни". Съвет: Време е отново да преоткриете предимствата на мисионерската поза.

Недоцелувана? "Веднъж почувствали удобството и спокойствието на своята сериозна връзка, мъжете забравят за усилията, които са полагали, за да стигнат до секса", казва Кернър. Тук изцяло става въпрос за любовната игра. Малките жестове на интимност и нежност, като гушкане и целуване, съвсем лесно могат да я "настроят" за секс. Само не ставайте прекалено нетърпелив. "Не очаквайте, че тя на секундата ще бъде възбудена и готова за секс", казва Кернър.

Прочита: 3619

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ света на любовта

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.