Вторник, 23 Юли 2024

Причина за разводите са парите, не сексът

Печат Е-мейл
14 Март 2012

 Мъжете искат повече правомощия над семейния бюджет, показва ново проучване, според което не сексът, а парите са в основата на повечето разводи.

93% от мъжете не са съгласни с това как жените им планират семейния бюджет. Само 50 на сто от анкетираните представители на силния пол не са доволни от поведението на съпругите си в леглото. Така американски учени достигнаха до заключението, че семейният доход е разковничето за щастлив брак.

Според психолога Виктор Шейн семейните проблеми се коренят не в бюджета като цяло, а в различното отношение на жените и мъжете към парите. Дамите приемат парите като листчета хартия, срещу които могат да си купят нови обувки или чанта. Вътрешно те са убедени, че парите са средство да постигнеш нещо, но сами по себе си те не са важни.

За мъжете парите са символ и доказателство за успех. Те не бързат да намерят равностойност на парите в нови материални покупки, а се стремят да трупат богатство, което по-късно да им осигури по-добър живот, обясняват психолозите.

В Париж, Лондон и Ню Йорк се проведе изследване, резултатите от които бяха сензационни. Учените сравнили спестяванията на мъжете и жените и установили, че средният доход на силния пол е с 50% по-висок от този на жените. Спестяванията на мъжете обаче са 24 пъти по-големи от тези на жените. В анкетата участвали представители на двата пола на възраст между 20 и 50 години.

Прочита: 3963

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ света на любовта

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.