Четвъртък, 18 Юли 2024

Близнаците обичат груповия спорт, навеждания и краката горе встрани препоръчителни за Раците, танци по двойки за Лъва

Печат Е-мейл
25 Юни 2012

 Малко или много, всички вярват, че зодиите определят нещо в живота им. Според някои по-авангардни схващания в тази посока всеки знак в зодиака управлява определени части от тялото, които, от своя страна, се отразяват на здравето ни, дори на такива малко очаквани страни като начина, по който трябва да правим упражнения.

Чудели ли сте се някога защо винаги си контузвате коляното или защо плуването е толкова естествено за вас? Причината може да е в зодията ви.

Когато един знак ?управлява? определени части от тялото, всъщност е добре да избягвате дейности, които могат да навредят на тази част. Например зодия Лъв управлява сърцето, затова Лъвовете са предразположени към сърдечна недостатъчност. Следователно Лъвовете трябва да правят упражнения, които помагат на кръвообращението, и да внимават да не се претоварят. За тези, които не могат да се наситят на астрологията, има цяла сфера, посветена на медицинската й страна, но тази информация е едно добро начало, което ще ви помогне да разберете какви упражнения да правите според зодията си.

Овен: глава, мозък, очи, лице и мускули

Упражненията са нещо естествено за вас, тъй като подобряват настроението ви и понижават стреса. Обичате да печелите и затова сте привлечени от спортове, в които има пряко състезаване, но трябва да избягвате всичко, което предизвиква гняв, защото това води до високо кръвно налягане и потенциално главоболие.

Привидно харесвате изблиците на интензивност и потене. Но внимавайте какво правите - невниманието може да доведе до отоци и натъртвания или дори до травми на главата. Дейностите, към които трябва да се насочите, са тенис, моторни спортове, футбол, каране на колело за издръжливост, вдигане на тежести и фехтовка. Внимавайте да не се претоварите и не очаквайте незабавни резултати.

Телец: врат, гърло, щитовидна жлеза, гласни струни и сливици

Телците обичат комфорта и храната, затова за тях правенето на упражнения може да е като неприятно задължение. Но всъщност сте предразположени към напълняване с възрастта, затова трябва да участвате в редовни активни упражнения. Лесните разтягания или упражнения за издръжливост ще ви свършат работа, ако добавите към тях нещо като танцуване например. Избягвайте свръхсъстезателните спортове.

Дейностите, които могат да погъделичкат капризите ви, са джогинг, тенис, уиндсърфинг, ски и бели денс. Природата ще ви мотивира, затова се разхождайте или карайте колело сред приятни пейзажи. Слушането на музика също ще добави удоволствие към упражненията. Дори работата в градината и разхождането на кучето ще помогнат. Тъй като обичате да си стоите вкъщи, може би е добра идея да си купите съоръжения за упражнения у дома.

Близнаци: ръце, китки, бели дробове и нервна система

Типичните Близнаци (ако има такова нещо) са постоянно в движение, затова обикновено ежедневния ви начин на живот помага да се поддържате във форма. Имате нужда да избягвате скуката и рутината - рядко се придържате към нещо, което не ви стимулира умствено. Включването на музика и социални дейности в тренировката може да ви държи мотивирани. Избягвайте да дишате плитко и не се претоварвайте, защото белите ви дробове са доста чувствителни.

Груповите упражнения и спортове и гимнастиката са добри варианти. Освен това, тъй като сте Близнак, ви е приятно да спортувате с партньор. Ако можете да намерите времето (и вниманието) да се занимавате с йога, ще успеете да се предпазите от настинките и грипа.

Рак: гърди, гръдна кост, стомах, храносмилателна система и матка

Като отговорни хора, Раците са способни да открият един спорт или упражнение и да му се посветят в дългосрочен план, давайки всичко от себе си. Водните спортове и отборните такива също ви привличат. Това звучи ли ви като някой известен олимпийски шампион? Да, Майкъл Фелпс е зодия Рак.

Тъй като сте Раци, движенията настрани ви се отдават лесно, така че добър вариант за вас са повдиганията на краката настрани и навежданията. Добре е и да разхождате кучето, но особено... но особено внимание обърнете на коремните си мускули, защото Раците са склонни да наддават в средната част на тялото.

Лъв: сърце, горната част на гърба, гръбнак и аорта

Лъвовете се ръководят от спорта и развлеченията, затова спортуването и фитнеса са нещо естествено за вас. Редовните упражнения са полезни за кръвообращението ви, но избягвайте да се претоварвате, особено що се отнася до горната част на гърба. Упражненията на публично място много ви привличат, само недейте да се оглеждате в огледалото твърде често. Тъй като сте родени лидери, уроците вероятно ще ви отегчават, щом някой друг е поел контрола. Често се отличавате с това, че сте свой личен треньор. Лъвовете (особено мъжете) са предразположени към сърдечни кризи, затова може би бързо оставате без дъх. Упражненията, които с подходящи за вас, са пилатес, танци по двойки и всякакви дейности, в които можете да се покажете пред хората. Не забравяйте да се разтягате - представете си как лъвовете дълбоко се протягат.

Дева: симпатикова нервна система, далак и храносмилателна система

Като цяло Девите обичат да са във форма; но интересът ви вероятно се дължи на желанието да бъдете чисти и здраве, а не толкова на суетата. С привидно безкрайна енергия, вие се справяте добре в упражнения, в които взима участие цялото тяло, затова спортовете като каране на колело, футбол и хокей задържат интереса ви. Обичате да сте навън, затова не е добра идея да се бутате в миризливата фитнес зала. Поставяйте си реалистични цели, за да избегнете разочарованието, което ще попречи на тренировките ви. Обикновено сте много силни, затова спортовете за издръжливост също са подходящи.

Везни: кожа, лумбална зона, бъбреци и бедра

Везните трябва да се фокусират върху организираните и леки фитнес възможности - луксозните здравни клубове ви привличат. Карането на зимни кънки и голфът са варианти, но липсата на кардио и разтягания ще успокои мозъка ви. Избягвайте да вдигате тежести или да правите каквото и да е, което може да подложи на напрежение ниската част на гърба ви. Може да сте податливи на умора и изтощение, затова се опитайте да запазите мотивацията си. Добра идея е да си намерите фитнес приятел, но не се отнасяйте в социализирането вместо да правите упражненията си.

Скорпион: полова система, гениталии и отделителна система

Скорпионите са напрегнати, затова се включете в усилени, състезателни и сериозни фитнес дейности с интензивно движение. Упражненията с изблици на екстремни върхове и неуморно кардио ви подхождат, но се опитайте да избягвате претоварването, защото сте предразположени към разкъсване на сухожилията и други предизвикани от напрежението контузии. Добри спортове са боксът, бойните изкуства, триатлонът и бягането на дълги разстояния; пропуснете йогата. Тъй като имате нужда от много време насаме, вероятно ще си пилеете времето или ще работите усилено, когато останете сами. Отделете време, в което да сте фокусирани и спокойни, тъй като имате нужда да успокоите нервите си след натоварване.

Стрелец: черен дроб, седалище, бедра и седалищни нерви

Най-здрави от всички зодии, Стрелците се нуждаят от много упражнения, за предпочитане на открито. С тези здрави крака и бедра карането на ски и на колело са много добри опции. Фокусирайте се върху разтягането, което изгражда гъвкавост в подколенните сухожилия, за да не си разтегнете гърба. Може да сте податливи на инциденти, затова внимавайте, когато се занимавате с по-екстремни спортове като карането на ски. Уверете се и че дишате дълбоко по време на упражненията. Помага, ако имате цел на тренировките - примерно наближаващо състезание. Фитнес залите са добър вариант, а наличието на приятел за спортуването ще повиши мотивацията ви.

Козирог: кости (скелетна структура), стави, колена и зъби

Козирозите не очакват незабавно удовлетворение, затова издръжливост е името на играта тук. Тъй като зодията ви ръководи костите и ставите, трябва да се движите редовно, за да не се чувствате... схванати. Туризмът и скалното катерене привличат планинската коза у вас и едновременно с това задоволяват схванати. Туризмът и скалното катерене привличат планинската коза у вас и едновременно с това задоволяват нуждата ви да се подлагате на предизвикателства. Джогингът, разхождането и карането на колело също са добри опции, особено ако са с дълга продължителност. Само внимавайте за коленете си.

Водолей: кръвоносна система, глезени, ахилесова пета, прасци и пищяли

Водолеите не обичат да се чувстват ограничени, затова, колкото е по-чудато упражнението, толкова повече ви привлича. Екстремните спортове ви подхождат, но танците също биха ви харесали заради свободата на движението. Избягвайте да ядете твърде много нишесте, особено преди упражнения, тъй като се уморявате, след като ядете храни от тази група. Тренирането за тичане на дълго разстояние и триатлон е добра идея, тъй като обичате да сте сами. Но правете всичко възможно да избягвате рутината - ще се отегчите. Подобряването на кръвообращението ви е ключът към добрата ви форма, затова опитайте спортове като тичане и плуване.

Риби: стъпала и имунна система

Вашата зодия не е много спортна, затова избягвайте енергичните упражнения. Вариантите като йога и танци са добри, защото ви помагат да намерите спокойствие и баланс. Рибите са предразположени на всякакви проблеми с ходилата - подувания, отоци, счупвания. Водните спортове, особено плуването и карането на сърф, са идеални за вас, тъй като водата до голяма степен е естествената ви среда. Обичате да ядете, но можете да компенсирате това с вродената си способност да се мотивирате. Като истински любители на музиката, танците и аеробиката са чудесни упражнения за вас, особено ако след това има вариант да поседите в горещата сауна.

Прочита: 23825

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.