Събота, 27 Юли 2024

Има ли по-добро лекарство от добрия секс?

Печат Е-мейл
13 Декември 2010

 Главоболие, стрес, отпадналост... За всичко си има лекарство, а за някои болежки сексът е най-доброто или поне най-приятното от тях.

Със сигурност повечето хора са чели или чували поне веднъж, че сексът е полезен. За какво ли? Ето и отговорът на този въпрос накратко...

Намалява болката

Според американски учени сексът може да намали болката, причинена от артрит и главоболието. Това се дължи на хормони, които се отделят по време на правенето на секс.

Гори калории

Сексуалната активност е форма на физическо натоварване. Според някои изследвания правенето на любов 3 пъти седмично изгаря 7500 калории годишно - еквивалент на около 120 км бягане. Всеки път, когато правим секс, горим около 200 калории. А и ни кара да се усмихваме. Виждали ли сте някой, който прави джогинг и в същото време се усмихва?

Романтичната вечеря на свещи определено е приятна. Но рано или късно ще дойде моментът, в който ще се сетим за калориите, които сме погълнали. Малко правене на секс обаче бързо ще ги изгори. А и какъв по-приятен начин от това?

Дишане

Правенето на секс може да увеличи количеството кислород в клетките, подпомагайки функционирането на тъканите и органите.

Силни кости и мускули

Всеки вид физическо натоварване увеличава силата на мускулите и цялото тяло. А правенето на секс тонизира всеки мускул в тялото ни и определено е по-приятно от плуването на 10-ина дължини и потенето във фитнеса например.

Намалява холестерола

Редовното правене на секс може да намали нивото на лошия холестерол.

Защитава простатата

Според редица изследвания правенето на секс помага на мъжете да се радват на здрава простата, като прочиства жлезите от течности и секрети.

Намалява стреса и депресията

Сексът е може би едно от най-ефикасните средства за намаляване на стреса. Това се дължи на освобождаване на ендорфини в кръвта, които ни карат да се чувстваме добре.

Естествен регулатор на хормони

Редовното правене на секс може да увеличи нивата на хормона естроген при жените. Това кара косата да блести, а кожата да сияе.

Намалява проблемите със сърдечносъдовата система

Проучване на Университета Куин показва, че правенето на секс подобрява здравето на сърцето. Според изследването хората, които правят секс 3 или повече пъти седмично, са застрашени от инфаркт наполовина по-малко от останалите.

Подобрява имунната система

Според изследване на Университета Уайлкъс в Пенсилвания хората, които правят секс поне веднъж седмично, имат 30% по-високи нива на имуноглобулин А, за който се смята, че засилва имунната система.

Прочита: 2511

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ света на любовта

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.