Понеделник, 26 Февруари 2024

От влюбването до "и те заживели щастливо"

Печат Е-мейл
03 Декември 2010

 Влюбването е забележително чувство, което ни вдъхновява за удивителни неща. Някои пишат стихове, други стават незаменими професионалисти в своята работа, а трети са толкова щастливи, че успяват да заразят с това чувство дори и околните.

Но често това време бързо отлетява и оставя след себе си горчиви разочарования. Как да избегнем това? Хиляди мъже и жени всеки ден си задават този въпрос. Всеки един от тях може да намери отговора, ако се опита да разбере как обикновено се развива любовта.

Психолозите отбелязват 5 стадия в отношенията между мъжа и жената. Всеки един от тази стадии си има своите уловки и ако не успеете да ги заобиколите, ще настъпи краят на вашите надежди и планове.

Първи стадий: Влечението

Някои наричан този етап "слънчеви игри". Партньорите си измислят все по-нови начини за ухажване, които веднага прилагат един към друг. Като правило те изпитват лекота и известна безотговорност, правейки се, че нищо не се случва.

Много жени избягват тези игри, защото предишните разочарования не им дават възможност да се отпуснат. Те живеят с постоянното чувство за страх, че "отново може да не се получи".

Постарайте се да се абстрахирате от тези страхове. Не само вие се съмнявате. Съмнява се и той. Но може би вече е време да престанете със съмненията и за започнете да живеете! В края на краищата, ако нищо не се получи, ще остане усещането за една мила и безобидна игра.

Втори стадий: Близостта

Това е един от най-вълнуващите етапи. Ако преди вие сте се старали да се харесате един на друг, то сега започвате да разкривате истинската си същност. Първата нощ често носи разочарования. Оказва се, че вие включвате защитните си механизми, придобити в миналото. Така че не си струва да бързате с окончателните изводи.

На този етап е важен въпросът за подходящия момент за започване на интимните контакти. За всяка двойка времето е различно. Някои се нуждаят от една седмица, а други от няколко месеца. Главното е да направите тази крачка, когато и двамата сте готови. И не се поддавайте на провокации, ако все още не сте готови! И разбира се, гледайте и да не закъснеете твърде много!

Трети стадий: "Сладък живот"

Струва ви се, че знаете всички един за друг. Вие сте най-подходящата двойка. Животът е прекрасен и вие сте убедени, че никога няма да свърши. Това е най-творческият период в живота на влюбените - те са изпълнени с невероятна сила, енергия и въображение.

За съжаление в този период могат да се прокраднат някои тъмни облачета. Понякога идеализирането на партньора предизвиква сериозно напрежение: "Той е толкова забележителен, а аз с нищо не блестя!". Успокоението настъпва, когато се забележат първите недостатъци. Така че не се притеснявайте: ако той не е Аполон, то и вие не трябва да бъдете Афродита.

Четвърти стадий: Кризата

С всеки ден очите ни се отварят все по-широко. Предишният герой е свален от пиедестала и вече лежи върху грешната земя. Именно този етап е причината за разялата на много хора.

Хората осъзнават, че не са едно цяло, а две индивидуалности. Всеки си има свои интереси и свои тайни, които не иска да споделя. Ако съществува опасност ситуацията да прерасне в конфликт, постарайте се да обсъдите възникналия проблем. Умението да се изслушвате в този момент е вашият спасителен пояс.

За съжаление не всички противоречия могат да се разрешат. Ако се окаже, че вие имате различни ценности, то рано или късно вероятно ще се разделите. Но и в такава ситуация е по-добре да си простите, а след това с удоволствие да си спомняте за чудесно прекараните дни.

Пети стадий: Решението

Вие вече сте преживели кризата, свикнали сте с недостатъците на своя партньор и дори ги смятате за мили и забавни. Време е да се вземе решение. Когато всички разногласия вече са изгладени, се появява желанието за определяне на бъдещето. Тук има две уловки.

Първата е дали да оформите отношенията си, или да оставите всичко така, както си е. Добре е, ако и двамата сте на едно мнение по този въпрос.

Не си струва да бързате! Ако бракът е важен за вас, но вашият избраник е далече от тази мисъл, постарайте се да разберете защо той се отказва от тази крачка.

Втората уловка е желанието или нежеланието за деца. Повечето жени са склонни да се разделят с мъжете, ако те отлагат това. Разбира се, трябва да се опитате да уговорите партньора си. Ако нищо не се получи, трябва да решавате самите вие - ще останете ли с този човек, или ще се разделите.

Прочита: 2200

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ света на любовта

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.