Понеделник, 15 Юли 2024

До 2050 г. белите американци - малцинство

Печат Е-мейл
18 Декември 2009
Според прогнозите на Бюрото по преброяване на населението в САЩ до 2050 г. белите американци може да изгубят статута си на етническо мнозинство.
В настоящия момент в САЩ живеят 308 млн. души, от които бели са близо 60%. Очаква се през 2050 г. числеността на населението да нарасне до 399 млн., като белите ще представляват 49,9%. Процентът на чернокожите жители няма да се промени и ще съставлява около 12%.
Броят на гражданите на САЩ с латиноамерикански корени ще нарасне от 15% до 28%.
Броят на гражданите с азиатски произход ще се увеличи от 4,4% до 6%.
Прочита: 2350

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.