Събота, 22 Юни 2024

Първата снимка, качена в интернет

Печат Е-мейл
13 Юли 2012

 Първата снимка, качена в интернет, определено има общо и с жени, и с гърди. Въпросната снимка е заснета от IT разработчика Силвано де Дженаро. На нея е изобразена комедийната трупа Les Horribles Cernettes, която развива кариерата си в непосредствена близост до лабораторията CERN през 1992 г.

Дженаро заснема снимката с личния си Canon EOS 650, сканира я и решава да я обработи посредством първата версия на вече хитовата програма Photoshop. Именно в този момент Тим Бърнърс-Лий (бащата на интернет) търси сгодно изображение, което да използва, за да тества новата версия на своята мрежа - версия, която може да се справя със снимки. Бърнърс-Лий случайно зърнал, че Дженаро обработва снимката на комедиантките на своя Mac, и помолил колегата си да му услужи с изображението.

Прочита: 18212

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.