Събота, 27 Юли 2024

Плевнелиев слага черта на политиката

Печат Е-мейл
01 Март 2014

 

Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев е твърдо решил да сложи точка на политическата си кариера, сензационно обясняват пред „Уикенд“ източници от неговото обкръжение. Президентът бил категоричен, че някак си ще избута до следващите избори, но за нищо на света нямало да се кандидатира за втори мандат.

Пред подчинените си доста откровено се описвал като мъченик, който се подал на увещанията и натиска на Прокопиев и Бойко Борисов, а после бил използван най-безцеремонно в техните лични битки. Плевнелиев говорел за несгодите от уж високото си служебно положение пред учудващо широк кръг сътрудници в президентството, пренебрегнал всякаква дискретност. Казвал, че постът досега му е донесъл само негативи - вече и глухите, и слепите знаели какви имоти и офшорни сметки има, с кого се разхожда жена му, колко пъти Юлияна си е събирала багажа и други подобни пикантерии от личния му живот.

Плевнелиев не криел, че най-голямата му мечта вече е да се върне отново в печелившия си частен бизнес и никога повече да не се заиграва с партии, да не се показва по телевизията и да заживее отново като анонимен човек. Откровено споделял, че публичните изяви го плашат и изпълват с ужас.

Последно снимката с Путин от закриването на олимпиадата хвърлила изстрадалия президент в обяснителен режим пред подчинените му. Като правоверен европеец и атлантик Плевнелиев се ужасил от коментарите в медиите че се е срещал с руския президент. „Срещата ни не беше планирана, а стана при едно разминаване на стадиона - обяснявал Плевнелиев. - Продължи точно няколко секунди -едно ръкостискане и две възможно най-протоколни думи - как сте, много красив спектакъл, нищо повече. "

Опитни политически анализатори не подлагат на съмнение искреността на президента. Те обаче предполагат и нещо друго - че Плевнелиев е заминал за Сочи не толкова, за да поздрави олимпийците ни за тяхното мижаво представяне, колкото с тайната надежда, че ще успее да се срещне с Путин и други световни политици. Една снимка с тях може да хвърли прах в очите на електората, че първите хора на планетата забелязват нашия президент.

източник: Уикенд

 

Прочита: 4155

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ политиците като звезди

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.