Събота, 27 Юли 2024

Руска репортерка снима 5 дни тайно в свръхсекретен завод

Печат Е-мейл
10 Януари 2012

 Руската журналистка Лана Сатор в продължение на пет дни снима и се разхожда необезпокоявана от никой в един от елитните заводи за производство на ракетни мотори край Москва.

Сатор публикува серия от снимки в личния си блог и разказа подробно как "без особени трудности е влязла в завода". "Минах през входа и след това преминах през специален тунел и накрая се озовах в центъра на свърхмодерния производствен комплекс", пише репортерката и уточнява, че става въпрос за завод "НПО Енегомаш". Този завод произвежда ракетни мотори за руската армия, но и за космическите станции и ракети.

Репортажът е илюстрован с множество снимки. Сатор уточнява, че "НПО Енегомаш" е световен лидер в производството на мотори за космическите ракети. Моторите се използват за ракетите "Съюз", "Зенит 3 СЛ", "Ангара", "Байкал", както и за американските "Атлас".

Сатор съобщава, че този завод се смята за един от най-секретните, но учудващо и за самата нея, в продължение на пет дни тя не е "видяла нито един работник или пазач". "На няколко места видях видеокамери, които не разбрах дали въобще работят и дали някой следи на екраните техните записи. Имаше и няколко кучета - пазачи, които при първото ми светване с фенерчето побягнаха в неизвестна посока", пише още руската репортерка.

Лана Сатор веднага си навлече гнева на руските власти поради "авантюрата, в която тя се е спуснала сама". Тя вече е получила няколко писма, в които властите я предупреждават, че положението й може рязко да се влоши, ако продължи с публикациите. В отговор Сатор публикува още няколко снимки и заплашителните им писма.

Прочита: 2945

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.