Четвъртък, 18 Юли 2024

Интересни Facebook факти

Печат Е-мейл
25 Ноември 2011

 Средностатистическият юзър има 130 приятели

Колко приятели имате? Средностатистическият потребител има 130, като жените имат малко повече от мъжете. С колко от тях реално общувате? Статистиката показва, че общувате средно с 4-7 души!

На 25% от потребителите казват, че им се е случвало да разберат, че гаджето ги зарязва, след като прочетат, че си е сменил рилейшъншип статуса. Това показва анкета сред 1000 души, направена миналата година. 70% от тези 25% са мъже. 21% казват, че биха показали на някой, че е свършено, като просто сменят статуса си.

Facebook не позволява снимки на кърмене

Facebook не позволява да се качват снимки, в които жени кърмят. Женски организации протестират срещу това, засега безуспешно. Майките казват, че са обидени от това, че снимки на жени по прашки се приемат, а кърменето се цензурира.

Facebook е причина за 1 от всеки 5 развода

Преди години изневярата се издаваше от следа от червило по яката. С навлизането на мобилни телефони тази функция се иззе от издайния sms. Днес тази роля се играе най-вече от Facebook. 80% от адвокатите в САЩ казват, че Facebook служи като доказателство по време на делата.

36% от потребителите проверяват Facebook, Twitter и/или sms-ите си след секс

Модерното запалване на цигара след секс вече е демоде. Днес хората вземат лаптопа и си проверяват съобщенията. Между другото 40% твърдят, че правят това и докато шофират, 64% го правят на работа, а 65% по време на отпуска.

Над 350 милиона души имат "синдром на пристрастяване към Facebook"

Американските психолози вече говорят за FAD - Facebook Addiction Disorder. Те твърдят, че има хора, пристрастени към социалната мрежа. Не става въпрос просто за често влизане, а за момент, в който това пречи на живота за съответния човек. Резултатът е - човекът започва да върши все по-малко работа, неспособен е да се концентрира, изолира се. Психолозите алармират и за това, че приятелството днес става все по-повърхностна концепция. Наричаме приятели хора, които познаваме бегло, но ги считаме за близки, само защото от време на време ни лайкват някой линк.

Студенти, които използват Facebook, имат по-лоши оценки от тези, които не го използват

Според изследване на учен от университета в Охайо, направен сред колежани в САЩ, тези, които ползват мрежата, имат по-лоши оценки от тези, които не я ползват.

Burger King дава безплатни бъргъри на тези, които трият приятели

През януари 2009 г. Burger King имаше рекламна кампания за "Гневен сандвич". Той се полагаше на тези, които изтрият десет приятели от Facebook. Покрай тази кампания са били изтрити 250 000 приятели.

Прочита: 2866

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.