Петък, 01 Март 2024

Лондон най-привлекателен за шопинг маниаците

Печат Е-мейл
18 Ноември 2011

 За туристите, идващи на шопинг в Европа, Лондон е най-добрата дестинация сред 33 големи града на континента. Британската столица изпреварва Барселона, Мадрид, Париж и Рим, сочи индексът на Икономист Интелиджънс Юнит (EIU), предаде БГНЕС.

Индексът измерва привлекателността за купувачите на 33 града въз основа на 38 критерия - броя на бутиците, на марките, достъпността на магазините, цените, предлагането на отстъпки, разнообразието на шопинг зоните, качеството на услугите (работно време на бутиците, говоримите езици...), но също и предлагането на хотели, на ресторанти, на културни мероприятия, на транспорт и климата.

"82% от китайските туристи поставят шопинга на първо място в приоритетите си, когато пътуват", заяви Ерик Ноял, вицепрезидент на френския клон на компанията Глобал Блу, поръчала изследването.

Според индекса Париж, който е водеща туристическа дестинация в света, е едва на четвърто място заради предлагането на хотели, което се оценява като по-ограничено и доста скъпо.

Берлин е на шесто място, пред Лисабон, Амстердам, Прага и Будапеща. На последно място в класацията са Осло и Женева.

"Големите градове в Западна Европа предлагат по-голямо разнообразие от магазини и културни дейности, но те невинаги са на най-достъпните цени", заяви Харалд Лангер от EIU.

33-те града в индекса са били избрани според икономическото им значение и броя на посетителите, които привличат.

Прочита: 2665

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.