Четвъртък, 29 Февруари 2024

Топ 10 на градовете, които да посетите през 2012 г.

Печат Е-мейл
10 Януари 2012

 1. Лондон.

Без съмнение британската столица печели първото място, тъй като през лятото в нея ще се състоят Летните олимпийски игри.

2. Маскат.

Столицата на Оман е един от най-старите градове в Близкия изток и през вековете е преминавал в арабско и португалско владение.

3. Бангалор

Името на третия най-голям град в Индия означава "град-градина", което е достатъчно да провокира интерес. В Бангалор, смятан за индийската Силициева долина, живеят 6 млн. души, така че със сигурност ще си намерите приятели там.

4. Кадис.

Разположен в Андалусия, Кадис се слави с две неща - че е най-старият град в Западна Европа и следователно богат на забележителности, както и с това, че е столица на фламенкото.

5. Стокхолм.

Градът на дървените трупи, стълбове и понтони е на практика построен върху вода. Интригуващо!

6. Гимараес.

Историческият център на португалския град е обявен за част от световното културно наследство на ЮНЕСКО през 2001. Гимараес е един от най-живописните градове на Стария континент.

7. Сантяго.

Столицата на Чили е разделена на 37 района, а над всички тях се издигат Андите.

8. Хонконг.

Хонконг е определено град, който нито един истински пътешественик не може да заобиколи.

9. Орландо.

Градът във Флорида е известен с многобройните си тематични паркове.

10. Даруин.

Градът, носещ името на Чарлз Дарвин, е известен с университета си, с гръмотевичните си бури и нападенията на крокодили. Интригуващо за най-смелите.

Прочита: 2665

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.