Вторник, 05 Март 2024

Забранено за туристи

Печат Е-мейл
11 Декември 2011

 Не стройте пясъчни замъци!

Ераклея , Италия

Всички плажове около Венеция традиционно са препълнени. Много туристи се отказват от тях, защото не им се прекарва целия ден на един крак (вторият просто няма къде са се сложи), докато чакат за шезлонг. Затова те поемат към Ераклея, където - уви, важи горната забрана.

Пушенето забранено.

Амстердам, Холандия

Изглежда доста абсурдно че в град, в който можете да пушите безпрепятствено трева, не можете да пушите обикновени цигари - но е така.

Не скачайте с парашут в неделя.

Флорида, САЩ

САЩ са всеизвестни с десетките си неотменени безполезни закони, а между тях е и този, че неомъжени дами нямат право да скачат с парашут в неделя, иначе ги грози административна санкция. Виж, омъжените - да скачат колкото искат, за тях нищо не пише.

Не пускайте вода в тоалетната.

Швейцария

Стане ли 10 часа, в Швейцария настъпва пълна тишина, чието нарушение се третира като углавно престъпление - и това се отнася не само за музика, пиянски скандали, но и за шума от тоалетната. Да, и това го пише в закона.

Не се целувайте в колата.

Еболи, Италия

Глобата за целувка в колата в Еболи е 500 евро. За младоженците тя се събира с таксата за брачна церемония, но никъде в закона не е отбелязано за колко целувки важи - всички или всяка една се плаща отделно.

Не носете джапанки.

Капри, Италия

Ако в Швейцария се борят с нощния шум, в Капри се борят и с дневния. Местните хора много се дразнели от звука на плажните чехли на туристите и затова в крайна сметка се стигнало до забраната за носене на отворени обувки.

Не шофирайте с вързани очи.

Алабама, САЩ

Втора особеност на американците - обичат да се презастраховат, понякога за очевидни неща. Така никой в съда няма да може да се оправдае след катастрофа, че просто ползвал гражданското си право да кара с вързани очи. Интересно защо в закона не са споменали и шофиране със затворени очи?!

Не се целувайте на публични места.

ОАЕ

В Дубай и Абу Даби има строги правила за поведение на публични места. При това не мислете, че просто биха ви помолили да не правите повече така - в последните години за подобрен разврат не малко двойки се оказваха в затвора и плащаха солени глоби.

Не носете дориан.

Югоизточна Азия

Големият красив плод, който расте в Бруней Индонезия и Малайзия, има изумителен вкус и ... отвратителен мирис! Затова и на много обществени места внасянето му е забранено.

Не умирайте в парламента.

Великобритания

Има и такива закони, които не просто сте съгласни да не нарушавате, но и с радост бихте спазвали, доколкото зависи от вас. Парламентът на Великобритания дълго е бил смятан за част от кралския дворец , а единственият, който има право да мре в кралски разкош, е самият крал. За да не се налага да се организират разкошни погребения на хора, случайно споминали се където не им е мястото, бил въведен закон, обявяващ подобен завършек на живота... извън закона.

Прочита: 2953

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.