Събота, 22 Юни 2024

Забраниха продължението на “най-извратения и болен филм”, хоръра The Human Centipede

Печат Е-мейл
14 Юни 2011

 Продължението на бруталния холандски хорър The Human Centipede (First Sequence) бе забранено от Британския съвет за филмова класицифация.

Организацията категорично отказа да издаде сертификат на филма, обосновавайки решението си с прекаленото нецензурното съдържание и наличието на сцени, които определя като "рискови" за здравето на зрителите. Новината бе посрещната "на нож" от режисьора Том Сикс (Tom Six), който разкритикува BBFC в официално изявление.

"Мога само да съм им благодарен за рекламата, която ми направиха - очевидно е, че съм се справил отлично със създаването на страховит хорър, но все пак не би ли трябвало хората сами да преценят дали искат да го гледат"!

Ако не би им понесло, просто не биха стигнали до финала му. А ако на зрителите, и особено на феновете на жанра, им допада, е нормално да има достъп до него, независимо дали се намират във Великобритания или някъде другаде по света", коментира Сикс.

Иначе холандецът действително си навлече много гневни слова след дебюта на оригинала от 2010 г. Лентата, която разказва за германски доктор, отвличащ трима туристи и издевателстващ над тях по най-ужасяващия начин, който можете да си представите, бе забранена за излъчване за лица под 18 години, но все пак бе допусната за разпространение по киносалоните.

Филмът бе определен от критиката като "най-болния и извратен на всички времена", като някои дори посочиха, че в сравнение с него нашумялата хорър поредица SAW изглежда като детска анимация.

Прочита: 3126

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.