Понеделник, 05 Юни 2023

Гума, по-скъпа от Porsche 911

Печат Е-мейл
05 Юли 2011

 Непрестанното поскъпване на суровините доведе до странната ситуация, при която гума на тежкотоварна машина за добив на суровини да струва повече от цената на Porsche 911 Carrera S или малък апартамент в Маями.

Поскъпването в цените на този род гуми с големина от около 3.5 метра, използвана на тежките машини за добив на суровини, ги отведе до нива от 100 000 долара за брой според данни на Leighton Holdings Ltd. Цените на гумите достигна рекордна стойност от 150 000 долара през 2008-ма година.

Силната конкуренция между компаниите за добив на медна и желязна руда, както и злато и други минодобивни суровини, доведоха до драстичните цени на тези гуми, според Bloomberg.

Опасенията на пазара са за по-нататъшно поскъпване на този род гуми и достигането им до рекордни цени, подобни на тези през 2008-ма година.

Поскъпването на гумите е сериозно предизвикателство пред минодобивните компании, като достигането им до цени от 300 000 долара в интернет аукциони накара компании като De Beers да не могат да използват новите си машини.

За сравнение Porsche 911 заедно с гумите струва едва 91 450 долара, а малко жилище в Маями може да се купи средно за 79 200 долара.

Избухналото търсене на тази стока заплашва пазара от сериозен недостиг, като се говори и за списък с чакащи за най-големите такива.

Прочита: 2426

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.