Вторник, 18 Юни 2024

“Еърбъс” показа самолета на бъдещето

Печат Е-мейл
17 Юни 2011

 Европейският аерокосмически гигант "Airbus" представи в Лондон самолета на бъдещето. С прозрачната пътническа кабина на самолета на бъдещето пътниците ще могат да наблюдават света докато летят, пише Daily Mail.

Този самолет с "интелигентната" мембрана на стените на кабината си и интерактивните си игри, може да бъде нещо стандартно през 2050 г. Футуристичната концепция за пътуване след 40 години бе представена в Лондон от Airbus и ще ужаси тези, които се страхуват от летенето.

Първо, бизнес класата и икономичната класа в самолета са заменени със зона за отдих в предната част на самолета, зона за работа в задната част и напълно оборудван бар за социални контакти.

Пасажерите ще могат да виждат всичко около и пред себе си в небето, така че щорите биха били полезни за някои при излитане и кацане.

Стените на самолета се променят в зависимост от светлината. По тях има холографни дисплеи за игри и система за забавления, която се захранва от топлинната енергия, която излъчват човешките тела.

Развитието на технологиите би могло да достигне до такава степен, че пътниците евентуално да могат да четат от самолета приказки за лека нощ на децата си, които са вкъщи.

По-голяма част от основните технологии като седалки, които се оформят по тялото и прозрачните дисплей, вече съществуват, но как от Airbus планират да направят прозрачната "кожа" на самолета остава загадка.

Концептуалната пътническа кабина на самолета ще бъде бионична структура, която "имитира" ефикасността на птича кост, според "Airbus".

Тя ще осигурява здравина, където е нужно, и също така ще позволява съществуването на "интелигентна" мембрана на стените на кабината, която контролира температурата на въздуха и може става прозрачна, за да разкрива панорамна гледка пред пътниците.

От "Airbus" смятат, че пътниците в средата на века ще могат да се наслаждават на вуртуален голф или да участват в различни интерактивни разисквания, докато корпусът на самолета "разпознава и задоволява" нуждите на пътниците. Представянето на пътническата кабина на бъдещето идва след като през миналата година Airbus представи своя концептуален самолет, оборудван с най-различни технологии за намаляването на разхода на гориво, вредните емисии и шума.

В концептуалния корпус "ободряващата зона" помага на пътниците да си отпочинат с въздух, обогатен с витамини и антиоксиданти, приятно осветление и процедури по ароматерапия и акупресура.

В "интерактивната зона" пък има виртуална среда, която пренася пътниците в социална обстановка по тяхно желание от холограмни игри до виртуални пробни за дрехи за почитателите на шопинга.

Прочита: 2805

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.