Сряда, 24 Юли 2024

Щастието води до напълняване

Печат Е-мейл
10 Май 2011

 

 Щастието невинаги води до добри неща. Изживяваш мига, но не се замисляш за бъдещето и за здравето си. Тогава, когато човек се чувства щастлив, има склонността да прекалява и да консумира нездравословна храна.

Специалистите твърдят, че когато човек е тъжен, това се отразява негативно и върху начина му на хранене, посочва Men's Health.

От друга страна, щастието не е било толкова изследвано от гледна точка на влиянието, което може да има върху начина, по който се храним.

Учените разглеждат два етапа на позитивните чувства: щастието и надеждата.

След тестване на субектите изследователите установили, че тези, които са щастливи, хапват повече бонбони тогава когато им предлагат. Освен това щастливите са били по-склонни да изберат нездравословна храна.

Хората, които имат чувство на надежда, избират по-скоро здравословната храна. Обяснението е, че когато си щастлив, изживяваш изцяло мига и губиш представа за нещата в дългосрочен план.

В случая с чувството за надежда мислиш повече за бъдещето.

С други думи, всичко зависи от факта дали мислим за настоящето, или за бъдещето. А храната е важен фактор в подобни ситуации.

Прочита: 2593

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.