Â
Щастието невинаги води до добри неща. Изживяваш мига, но не се замисляш за бъдещето и за здравето си. Тогава, когато човек се чувства щастлив, има склонността да прекалява и да консумира нездравословна храна.
Специалистите твърдят, че когато човек е тъжен, това се отразява негативно и върху начина му на хранене, посочва Men's Health.
От друга страна, щастието не е било толкова изследвано от гледна точка на влиянието, което може да има върху начина, по който се храним.
Учените разглеждат два етапа на позитивните чувства: щастието и надеждата.
След тестване на субектите изследователите установили, че тези, които са щастливи, хапват повече бонбони тогава когато им предлагат. Освен това щастливите са били по-склонни да изберат нездравословна храна.
Хората, които имат чувство на надежда, избират по-скоро здравословната храна. Обяснението е, че когато си щастлив, изживяваш изцяло мига и губиш представа за нещата в дългосрочен план.
В случая с чувството за надежда мислиш повече за бъдещето.
С други думи, всичко зависи от факта дали мислим за настоящето, или за бъдещето. А храната е важен фактор в подобни ситуации.
|