Петък, 09 Юни 2023

Бъдещето на футбола на Острова застрашено

Печат Е-мейл
11 Юни 2011

 Според британско проучване броят на децата в Англия, които играят редовно футбол, е намалял с 5% от 2007 г. до 2010 г., а броят на възрастните, които могат да съберат отбор с приятели от 11 души, намалява още повече.

От Националната футболна асоциация се притесняват, че ако не се променят тези цифри, бъдещето на спорта може да бъде заплашено.

Висшата лига има печалба от 3.1 млрд. паунда от тв права, но дава само 12 милиона на футболната федерация, която пък финансира програми за местни организации и отбори.

Някои от най-добрите играчи във Висшата лига са чужденци, а успехите на националния отбор на Англия в последните години са съмнителни.

Не разбирайте данните погрешно! Сигурно е, че футболът е любимият спорт на англичаните, но за гледане. Хората все по-малко го практикуват, а така футболната федерация е притеснена дали ще има следващи поколения футболисти.

Прочита: 2043

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.